Christelijke Muziek & Concertagenda

Stolzkwartet Deventer, Overijssel


Naam:
Stolzkwartet
Datum:
3 februari 2018

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
15.00u - 16.00u
Omschrijving:

In dit gedeeltelijk geënsceneerde concert speelt The Stolz een fragment uit hun voorstelling “Razende Stilstand”. Dit fragment bestaat uit een compositie geschreven door Jan van de Putte, één van 's Neerlands meest eigenzinnige en originele componisten. Zijn muziek is geïnspireerd door Japan. Deze inspiratiebron bevat echter een heel specifiek aspect van Japan, namelijk dat van de grote steden zoals Tokyo en Yokohama. Daar waar de tijd zo vreselijk snel lijkt te gaan, waar nooit rust of stilte is, waar geen tijd is om even tot inkeer te komen. Soms gaat alles zo snel dat het net lijkt alsof het stil staat. De term “razende stilstand” is afgeleid uit het boek “Acceleration and Alienation” van Hartmut Rosa.
Naast het bijzondere werk van Jan van de Putte speelt The Stolz Quartet de dromerige preludes van Debussy, oorspronkelijk voor piano geschreven, maar in dit geval bewerkt voor hobokwartet.

Adres:
Lebuinuskerk
Postcode:
7411PE
Plaats:
Deventer (Boek overnachting in Deventer)
Dagje uit in Deventer | Activiteiten Overijssel

Provincie:
Overijssel

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Solist(en)


Entreeprijs volwassenen:
Gratis
Entreeprijs kinderen:
Gratis


Internetadres:
http://www.zaterdagmiddagconcertendeventer.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Stolzkwartet.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2017-11-11 14:14:30

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar