Christelijke Muziek & Concertagenda

Psalmen zingen in Kinderdijk (Ritmisch) Kinderdijk, Zuid-Holland


Naam:
Psalmen zingen in Kinderdijk (Ritmisch)
Datum:
10 november 2017

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
19.30u - 21.30u
Omschrijving:

PsalmenSamenzang in Kinderdijk.


Het is nog heel ver weg, maar op D.V. Vrijdag 10 november vindt er een bijzondere psalmenavond in de Dorpskerk van Kinderdijk plaats. Op deze avond wordt een 14-tal bekende en onbekende psalmen gezongen, het grootste gedeelte in de oude berijming, 2 psalmen in de nieuwe berijming en één psalm onberijmd op de gewone melodie. De psalmen worden alle ritmisch gezongen.

De bekende dirigent Piet den Uil, dirigent van o.a. Reformatorische Oratorium Vereniging “Cantate Domino” uit Alblasserdam, zal op deze avond de samenzang in goede banen leiden. Hij zal deze avond niet dirigeren, maar vanuit zijn expertise als kerkorganist, dirigent, én als leider van projecten 'gemeentezang in cadans', zal hij op deze avond een inspirerende inbreng hebben.

Het orgel wordt bespeeld door Adriaan Arkeraats, organist van o.a. de Grote Kerk in Alblasserdam en van de Dorpskerk van Kinderdijk. Hij zal de samenzang in diverse vormen en stijlen begeleiden; van een strakke 4-stemmige zetting tot aan (gedeeltelijke) a capella zang. Voorspelen zijn o.a. van Klaas Bolt, Margreeth Chr. de Jong, Paul Kieviet, Dick Sanderman en improvisaties.

Op deze avond kunt u ook ervaren hoe de orgelbouwers Van Dam uitmuntende samenzangorgels bouwden met relatief weinig registers. Het orgel van Kinderdijk (1867) is een schoolvoorbeeld hoe je met 2 klavieren, in bas- en discant verdeelde registers en aangehangen pedaal veel verschillende klanksterktes en klankkleuren kunt laten horen.

Ds. Van Lingen, predikant van de Kinderdijkse gemeente, zal iedere psalm inleiden met het voorlezen van één of meerdere kernteksten uit de onberijmde psalm.

De avond, die om 19.30 uur begint, zal het karakter hebben van ontspannen samen zingen. Daardoor kunnen we ook horen en innerlijk beleven wat de Psalmen in 2017 ons nog te zeggen hebben.

Van de avond zal een CD-opname gemaakt worden t.b.v. de instandhouding van de Erediensten in de Dorpskerk.

Adres:
Molenstraat 149
Postcode:
2961 AK
Plaats:
Kinderdijk (Boek overnachting in Kinderdijk)
Dagje uit in Kinderdijk | Activiteiten Zuid-Holland

Provincie:
Zuid-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Zangavond (meer zangavonden)
Uitvoering:
Samenzang


Entreeprijs:
Gratis


Email adres:
arkeraats apenstaartje kliksafe.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Piet den Uil, algehele leiding, Adriaan Arkeraats, orgel.
Telefoon:
0622506254


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2017-10-10 20:00:13

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar