Christelijke Muziek & Concertagenda

Transcripties & Improvisaties Rotterdam, Zuid-Holland


Naam:
Transcripties & Improvisaties
Datum:
30 september 2017

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:00u - 21:00u
Beluister geluidsfragment
Omschrijving:

Beroemde orkestwerken, speelse pianostukken, verfijnde klavecimbelmuziek en ter plekke geïmproviseerde muziek. Het is allemaal te horen tijdens het concert dat Wouter van der Wilt op zaterdag 30 september geeft op het van Vulpen orgel in de Hoflaankerk. Alle klankkleuren van het instrument worden ingezet om tot een verrassend resultaat te komen in werken van Grieg (Delen uit Peer Gynt suite) en Tsjaikovski (delen uit de Notenkraker Suite). Ook Mendelssohns pianomuziek komt prima tot zijn recht op een orgel, wouter maakte bewerkingen van verschillende Lieder ohne Worte. Händels orgelconcerten zijn eigenlijk bedoeld voor orgel én orkest, maar het orgel neemt nu beide rollen op zich, die van solist en orkest. Het concert opent met (klavier)muziek van Bach, waarbij ook het nieuwe Bahlman koororgel gebruikt wordt. Naast al deze bewerkingen zal Wouter ook improviseren. Zie ook www.orgelconcertenhoflaankerk.nl.
Het concert begint om 20.00. De verrichtingen van de speler kunnen via de beamer gevolgd worden. De entree is gratis, er is een collecte na afloop. De koffie staat voor u klaar, u bent van harte welkom!

Adres:
Oudedijk 2
Postcode:
3062 AE
Plaats:
Rotterdam (Boek overnachting in Rotterdam)
Dagje uit in Rotterdam | Activiteiten Zuid-Holland

Provincie:
Zuid-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Orgel (meer orgelconcerten)
Uitvoering:
Klassiek
Doelgroep:
Alle leeftijden


Entreeprijs:
Gratis


Internetadres:
http://www.orgelconcertenhoflaankerk.nl/
Email adres:
info apenstaartje orgelconcertenhoflaankerk.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Wouter van der Wilt.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2017-09-09 19:37:14

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar