Christelijke Muziek & Concertagenda

Grote Koor- en Samenzangavond Katwijk aan Zee, Zuid-Holland


Naam:
Grote Koor- en Samenzangavond
Datum:
6 oktober 2017

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20.00u - 21.45u
Omschrijving:

Grote Koor- en Samenzangavond in Katwijk

Samen zingen in een prachtige kerk met een schitterend orgel. We zien er naar uit! Op D.V. vrijdag 6 oktober 2017 gaan de Verenigde Veluwse koren o.l.v. Leander van der Steen zingen in de Nieuwe Kerk aan de Voorstraat in Katwijk. Dit koor bestaat uit 4 zelfstandige koren: Chr. gem. zangver. “Crescendo” uit Hulshorst/Nunspeet; Chr. gem. zangver. “Euödia” uit Hierden ; gem. zangver. “De Lofstem” uit Putten en het Hervormd Kerkkoor uit Ermelo. Samen met het Chr. gemengd koor ‘Immanuël’ uit Katwijk , o.l.v. Peter Burger en Familiekoor ‘Ichthus’ uit Katwijk, o.l.v. Jan Verhoef gaan we prachtige liederen zingen. Natuurlijk is er ook samenzang waarbij onze eigen organist Bert Elbertsen op de orgelbank van de prachtige Van den Heuvel orgel zit. Daarnaast zullen Aniek van Oosterom op de panfluit en Hugo van der Meij op de vleugel hun medewerking verlenen. Dit concert begint om 20.00 uur.

Het is een uniek Benefietconcert voor een school in Jeruzalem met de naam Makor Hatikvah (Bron van de Hoop). Dit is de enige school in Jeruzalem voor Joodse kinderen die in de Heere Jezus geloven. Hun ouders willen graag dat de kinderen op school niet alleen lessen krijgen vanuit het Oude Testament, maar ook vanuit het Nieuwe Testament. Ze belijden dat de Heere Jezus hun Bron van de Hoop is en hebben daarvoor veel over. Omdat dit onderwijs (nog) niet gesubsidieerd is, betalen zij voor hun kinderen meer dan € 200,- per maand schoolgeld. Gelukkig ontvangt de school ook giften uit Israël en uit het buiteland.
Deze school van bijna 100 leerlingen groeit uit haar jasje. Er is tekort aan klaslokalen en daarom krijgt een kind soms les op een gang of zelfs buiten. Er is een oplossing! De bovenste verdieping kan na een ingrijpende verbouwing en het plaatsen van een extra trap geschikt gemaakt worden voor een of twee lokalen. Er is hiervoor $ 110.000- nodig. De Stichting Steun Messiasbelijdende Joden heeft hiervoor € 60.000,- toegezegd. Zo kunnen de plannen snel verder ontwikkeld worden en zou de verbouwing op korte termijn kunnen beginnen.
Een prachtig doel om voor te zingen: Joodse kinderen op een school voor Messiasbelijdende Joden.
Voor verdere informatie: https://messiasbelijdendejoden.nl/makor-hatikva/
en http://www.makorhatikvah.org/

Adres:
Nieuwe Kerk, Voorstraat 79
Postcode:
2225 EM
Plaats:
Katwijk aan Zee (Boek overnachting in Katwijk aan Zee)
Dagje uit in Katwijk aan Zee | Activiteiten Zuid-Holland

Provincie:
Zuid-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Zangavond (meer zangavonden)
Uitvoering:
Ko(o)r(en) en Samenzang
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
Verenigde Veluwse Koren, o.l.v. Leander van der Steen.
Familiekoor "Ichthus", o.l.v. Jan Verhoef.
Christelijk Gemengd Koor "Immanuël", o.l.v. Peter Burger.
Bert Elbertsen, orgel.
Hugo van der Meij, piano.
Aniek van Oosterom, panfluit.

Entreeprijs:
Gratis


Internetadres:
http://www.verenigdeveluwsekoren.nl
Email adres:
secretaris apenstaartje verenigdeveluwsekoren.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Verenigde Veluwse Koren.
Telefoon:
0341360145


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2017-09-02 19:21:55

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar