Christelijke Muziek & Concertagenda

Bachconcert door Jos van der Kooy in Bovenkerk Kampen Kampen, Overijssel


Naam:
Bachconcert door Jos van der Kooy in Bovenkerk Kampen
Datum:
27 juli 2017

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:00u - 21:15u
Omschrijving:

Jos van der Kooy speelt Bach in de Bovenkerk

Op donderdagavond 27 juli geeft Jos van der Kooy een orgelconcert in de Bovenkerk te Kampen. Op beide orgels speelt van der Kooy werken van Johann Sebastian Bach. Het concert begint om 20.00 uur en de toegang bedraagt 10 Euro. Voor 65+, jeugd en jongeren gelden aangepaste tarieven.

Jos van der Kooy, onder andere stadsorganist in Haarlem, organist van de Raad van State en organist van de Westerkerk te Amsterdam speelt in plaats van Wolfgang Zerer (D), die verhinderd blijkt te zijn. Zerer zou Bach spelen en daarom komt het prachtig uit dat Jos van der Kooy aan de vooravond van een concertreeks met Bachwerken staat. Deze serie begint op dinsdag 31 juli om 13.00 uur in de Westerkerk te Amsterdam met als motto: 'geen dag zonder Bach'. Deze orgelmuziek van Bach komt niet alleen in Amsterdam , maar ook in Kampen zeer goed tot zijn recht op de beide orgels van de Bovenkerk. Op het koororgel speelt van der Kooy ' Ein feste Burg ist unser Gott à 2 claviers et pédale BWV 720 en Sonata 6. à 2 Clav. et Pedal G dur BWV 530 en op het Hinszorgel pakt hij stevig uit met de Passacaglia in c moll en Praeludium et Fuga e moll BWV 548 terwijl Jos met enkele orgelkoralen voor de nodige verstilling zorgt. U bent van harte welkom.

Nadere informatie over deze serie orgelconcerten in de Bovenkerk is te vinden op de website www.debovenkerk.nl/orgelconcerten en op Facebook: https://www.facebook.com/concertcommissie.bovenkerkkampen/

Adres:
Koornmarkt 28
Postcode:
8261JX
Plaats:
Kampen (Boek overnachting in Kampen)
Dagje uit in Kampen | Activiteiten Overijssel

Provincie:
Overijssel

Thema:
Anders
Soort:
Orgel (meer orgelconcerten)
Uitvoering:
Anders


Entreeprijs:
€ 10,00


Internetadres:
https://www.facebook.com/concertcommissie.bovenkerkkampen/
Email adres:
harryhaasjes apenstaartje solcon.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Jos van der Kooy.
Telefoon:
0628124366


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2017-07-22 13:28:55

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar