Christelijke Muziek & Concertagenda

Orgelconcert Pieter-Jelle de Boer Breugel, Noord-Brabant


Naam:
Orgelconcert Pieter-Jelle de Boer
Datum:
9 juli 2017

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
16:00u - 17:00u
Omschrijving:

Zondag 9 juli verzorgt de veelzijdige musicus (organist, pianist, dirigent en componist) Pieter-Jelle de Boer uit Parijs een orgelconcert om 16.00 uur in de Sint Genovevakerk te Breugel. Bespeeld wordt dan het fraaie historische Vollebregtorgel uit 1854. Dit orgel staat bekend om zijn warme klank.

Het programma van het concert is zeer gevarieerd en bevat muziek van de componisten Guilain, Weckmann, J.S. Bach, Muffat en Mozart. De gespeelde werken van Bach en Mozart zijn bewerkingen voor orgel door Pieter-Jelle de Boer. De toegang tot het concert is gratis.

Sinds het winnen van de eerste prijs (2003) op het internationaal Schnitgerconcours in Alkmaar heeft Pieter-Jelle de Boer een actieve carrière als concertorganist, die hem voerde langs de beroemde orgels van Haarlem, Groningen, Freiberg en de Notre-Dame te Parijs. In zijn dubbele rol als pianist-organist bracht hij samen met vier collega’s de pianoconcerten van Beethoven ten gehore in een unieke bewerking voor piano en orgel.

“Muzikale duizendpoot” Pieter-Jelle de Boer ontpopt zich de laatste jaren als een van de meest veelzijdige dirigenten van zijn generatie. In Nederland keert hij dit jaar terug bij het Noord-Nederlands Orkest, de Philharmonie Zuidnederland en het Residentieorkest. In november en december heeft hij bij Opera Zuid de muzikale leiding over Werther van Massenet. In 2010 was Pieter-Jelle de Boer prijswinnaar bij het internationaal dirigentenconcours Antonio Pedrotti in Trento, Italië. Zijn bijzondere affiniteit met de menselijke stem leidde tot een vaste samenwerking met het Parijse kamerkoor Accentus, met wie hij meerdere cd’s realiseerde voor het Franse label Naïve. Met het SWR Sinfonieorchester Baden-Baden und Freiburg en de violiste Tianwa Yang nam hij voor Naxos de vioolconcerten van Mario Castelnuovo-Tedesco op. Ook maakte hij als pianist solo-cd’s met werken van Rachmaninov en Mendelssohn, door de vakpers geloofd om hun “stralende muzikaliteit” en “pure charme”.


Pieter-Jelle de Boer is ook als componist actief. Hij schreef “Ciacona” voor piano solo en “Danses concertantes” voor orgel, koperblazers en slagwerk. Zijn orkestratie van de Suite voor orgel van Maurice Duruflé verscheen onlangs bij de Parijse uitgeverij Durand.

Na het concert is er gelegenheid in Den Bauw te Breugel (schuin tegenover de St. Genovevakerk) een consumptie te gebruiken.

Adres:
Sint-Genovevastraat 14, Breugel
Postcode:
5694 AG
Plaats:
Breugel (Boek overnachting in Breugel)
Dagje uit in Breugel | Activiteiten Noord-Brabant

Provincie:
Noord-Brabant

Thema:
Anders
Soort:
Orgel (meer orgelconcerten)
Uitvoering:
Solist(en)


Entreeprijs volwassenen:
Gratis
Entreeprijs kinderen:
Gratis


Meer concerten:
Alle concerten van Pieter-Jelle de Boer.
Telefoon:
06 227 11 323


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2017-07-06 16:46:38

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar