Christelijke Muziek & Concertagenda

Orgelconcert door Stef Tuinstra in Zeerijp Zeerijp, Groningen


Naam:
Orgelconcert door Stef Tuinstra in Zeerijp
Datum:
9 juli 2017

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
16:00u - 18:00u
Omschrijving:

STEF TUINSTRA SPEELT IN ZEERIJP

Organist Stef Tuinstra studeerde orgel, piano, clavecimbel en trombone aan het Gronings Conservatorium en behaalde Summa Cum Laude het Master-diploma voor orgel en o.a. ook de Prix d’Excellence, destijds de hoogste Nederlandse muziekprijs. Hij is ook 1e graads gediplomeerd kerkmusicus en alszodanig organist van de Nieuwe Kerk te Groningen. Hij is leider van de Noord Nederlandse Orgel Academie. Hij concerteert veelvuldig, is gezaghebbend orgelbouwadviseur en ook masterclassdocent in verschillende Europese landen, Japan en de USA. Zijn blijvend actuele CD's worden in de vakpers keer op keer als topproducties beoordeeld, de meest recente (Böhm-integrale) kreeg in Luister een 10. Hij is auteur van diverse publicaties over orgelbouw en -spel.
Het spel van Stef Tuinstra op het Riepster orgel blijft een bijzondere belevenis: hij kent het orgel als geen ander (hij is er 25 jaar organist geweest), zijn interpretaties en improvisaties zijn telkens opnieuw verrassend en hij weet keer op keer weer bijzondere klankcombinaties te kiezen.
Het programma op het 17de eeuwse, in middentoon gestemde orgel heeft als titel: ‘De 16e eeuw als boeiende muzikale voedingsbodem voor de 17de eeuw’ met werken van o.m. Schlick (waaronder een werk met 4-stemmig pedaal!), Attaignant, Padovano, Sweelinck, Buxtehude en een improvisatie. Zie verder op www.jacobuskerkzeerijp.nl (volledige programma en CV).
Kom op 9 juli naar Zeerijp, een van de mooiste middeleeuwse Noordnederlandse dorpskathedralen en geniet van pure schoonheid en harmonie in klank, kleur en architectuur!

Na het concert gezellig napraten in het koor met gratis koffie.

Adres:
Borgweg 10
Postcode:
9914PG
Plaats:
Zeerijp (Boek overnachting in Zeerijp)
Dagje uit in Zeerijp | Activiteiten Groningen

Provincie:
Groningen

Thema:
Anders
Soort:
Orgel (meer orgelconcerten)
Uitvoering:
Anders


Entreeprijs volwassenen:
€ 10,00
Entreeprijs kinderen:
€ 10,00


Internetadres:
http://www.jacobuskerkzeerijp.nl
Email adres:
secr.kerkconcertenzeerijp apenstaartje kpnmail.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Organist Stef Tuinstra.
Telefoon:
0596582025


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2017-07-03 12:49:13

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar