Christelijke Muziek & Concertagenda

Romantisch Concert Ede, Gelderland


Naam:
Romantisch Concert
Datum:
25 augustus 2017

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:00u - 22:30u
Omschrijving:

Gelders Opera en Operette Gezelschap brengt u in romantische sferen
KLASSIEK CONCERT MET MARCO BAKKER, ELISE CALUWAERTS EN GOOG-KOOR
Het Edese openluchttheater biedt op vrijdagavond 25 augustus het podium aan de leden van het Gelders Opera en Operette Gezelschap met een mooi en gevarieerd concertprogramma. De bekende bariton Marco Bakker en de internationaal bekende coloratuursopraan Elise Caluwaerts verlenen tevens hun medewerking. De leiding van vaste GOOG-dirigent Hans Lamers garandeert een heel mooi concert. Uitvoering van prachtige koorwerken en aria’s omgeven door de natuur in het openluchttheater zorgen ongetwijfeld voor een sfeervolle muzikale avond, waar de romantiek hoogtij viert!
Op het programma staan werken van een keur aan bekende componisten. Om u een kleine indruk te geven: u hoort aria’s en duetten, onder meer uit de opera Don Giovanni van Mozart, de Juwelenaria uit de opera Faust van Gounod en het bekende Toréador Lied uit de opera Carmen van Bizet. Ook kunt u genieten van operettemelodieën, zoals het romantische duet Lippen schweigen uit Die lustige Witwe van Léhar. Het GOOG-koor brengt bekende en bijzondere koorwerken, onder meer van de beroemde componist Giuseppe Verdi en typische belcanto componisten als Rossini en Bellini.

Solisten
De medewerking van bariton Marco Bakker en coloratuursopraan Elise Caluwaerts geeft een grote meerwaarde aan dit concert.
Marco Bakker heeft als ‘éminence grise’ zijn sporen verdiend in het operagenre en is nog steeds een veelgevraagde bariton in Nederland en daarbuiten.
In zijn lange loopbaan bouwde hij een breed opera- en concertrepertoire op in operahuizen en concertzalen in binnen- en buitenland. Zo was hij ook prijswinnaar in de internationale vocalistenconcoursen van ’s Hertogenbosch, München en Rio de Janeiro. In het operettegenre werd Marco Bakker internationaal bekend door zijn rol van Graaf Danilo in Léhar’s Lustige Witwe, die hij in talloze grote theaters (o.a. Wenen en Berlijn) vertolkte.
Weinig zangers is het gegeven om op hoge leeftijd nog zo prachtig te kunnen zingen. Een jong klinkende stem, gave techniek en een verbluffend interpretatievermogen. Met het uitbrengen van zijn Mahler-Schumann cd een paar jaar geleden heeft Bakker nieuwe registers opengetrokken. Met de Christuspartij in de Matthäus Passion vorig jaar in de Basiliek van Laren en - dit jaar - in de Grote Kerk in Naarden de basaria’s uit de Johannes– en de Matthäus Passion, ontroerde hij het publiek, maar ook koor en orkest door zijn inlevingsvermogen, mooie techniek en de pure klankschoonheid van zijn stem.
Het is een waar muzikaal genoegen Marco Bakker te horen zingen. Reden waarom het GOOG graag en veel met hem samenwerkt en ook voor dit concert weer blij is met zijn bijdragen aan het programma.

De nog jonge coloratuursopraan Elise Caluwaerts groeide dankzij haar veelzijdigheid en innemende persoonlijkheid uit tot een veelgevraagde soliste in binnen- en buitenland. Haar voorliefde voor uitdagend repertoire – van opera tot multidisciplinaire projecten – leidde tot talrijke creaties en bijzondere samenwerking met internationaal gerenommeerde componisten en ensembles. In het seizoen 2015/2016 was Elise te horen als Rea in de multimedia-opera Romulus Le Grand, een wereldcreatie met het Zwitserse orkest Musique des Lumières. De pers noemde haar ‘de openbaring van de productie, dankzij haar soepele en heldere sopraanstem’. In 2018/ 2019 wordt deze productie herhaald in Buenos Aires. Najaar 2016 maakte ze op uitnodiging van het wereldvermaarde St-Petersburg Symphony Orchestra een succesvolle en toegankelijke cd opname.
Het GOOG
Het GOOG bestaat al meer dan 60 jaar en heeft zich ontwikkeld van een traditioneel operagezelschap tot een vernieuwend muziektheaterkoor van deze tijd. Een leuk feit in het kader van het komende concert in Ede is dat het koor in 1956 als eerste gezelschap de operette Der Letzte Walzer van O. Strauss uitvoerde in het Openluchttheater, daartoe uitgenodigd door de toenmalige AKU.
Kenmerkend voor het GOOG is het omvangrijke en gevarieerde opera-, operette- en musicalrepertoire en de vaak niet-alledaagse keuze van componisten en hun werken. Het is een Gelders gezelschap, de leden komen dan ook grotendeels uit Gelderland, maar de hoge artistieke kwaliteit trekt ook leden uit andere provincies. Ieder jaar brengt het GOOG een operaproductie of een galaconcert. Daarnaast treedt het GOOG regelmatig door het hele land op met concerten op verzoek. Vele bekende operasterren werkten en werken samen met het GOOG. Het koor heeft een aantal talentvolle solisten; zij geven als Vocaal Ensemble GOOG regelmatig eigen concerten, met groot succes. De keuze van het repertoire is afwisselend en divers, waarbij het uitgangspunt is om bij concerten zoveel mogelijk uit te gaan van de wensen van het publiek.
Dirigent Hans Lamers
Het GOOG staat al meer dan 25 jaar onder leiding van de vakkundige, ervaren en bevlogen dirigent Hans Lamers, die als artistiek leider een grote stimulans is voor de vernieuwende aanpak van het gezelschap. Hij verstaat als geen ander zowel het publiek als koor, solisten en musici mee te nemen in enthousiasme voor het repertoire. Hans Lamers is een veelzijdig musicus en bouwde een zeer brede repertoirekennis op in zowel de instrumentale alsmede de vocale sector van het muziekleven. Onder zijn muzikale leiding staan tevens het Toonkunstkoor Zutphen & Omstreken, de Osse Opera Vereniging en de COV Veenendaal. Daarnaast wordt hij regelmatig gevraagd als gastdirigent, cursusleider en jurylid. Vanaf 2008 is Hans gastdocent muziektheater aan FONTYS Hogeschool te Tilburg.

Pianist/repetitor Chris Kok

Chris Kok is al jarenlang vast verbonden aan het GOOG als begeleidend pianist en repetitor. Hij komt uit een bekende Edese blazers familie. Zowel zijn vader als zijn grootvader zijn jarenlang lid geweest van de Edesche Harmonie. Na de middelbare school studeerde Chris aan het Utrechts Conservatorium en daarna deed hij het hoofdvak Orkestdirectie bij Tilo Lehmann aan het Zwolse Conservatorium. Chris is werkzaam als arrangeur en dirigent van enkele Harmonie-en Fanfare orkesten en is ook een veel gevraagd begeleider van solistenconcoursen voor blazers. Samen met Roland Aalbers vormt hij een vast pianoduo voor koorbegeleidingen.

Bent u na het lezen van dit verhaal nieuwsgierig naar het concert in augustus? Wilt u een mooie muzikale avond, boordevol romantiek? U kunt nu al kaarten bestellen á 10,00 Euro per persoon, via de website van het Openluchttheater Ede.

Adres:
Openluchttheater Ede
Plaats:
Ede (Boek overnachting in Ede)
Dagje uit in Ede | Activiteiten Gelderland

Provincie:
Gelderland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor
Doelgroep:
Alle leeftijden
Anders:
klassiek

Uitvoerenden:
Het Gelders Opera- en Operette Gezelschap o.l.v dirigent Hans Lamers. Pianist: Chris Kok
Solisten GOOG
Gastsolisten: Marco Bakker en de Belgische sopraan Elise Caluwaerts.

Entreeprijs volwassenen:
€ 10,00
Entreeprijs kinderen:
Nog onbekend

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Buitenlucht
Lift:
Nee

Internetadres:
http://www.goog.nl
Email adres:
googmail apenstaartje planet.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Openluchttheater Ede.
Telefoon:
0318 575729

Kaarten:
Openluchttheater ede

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2017-06-30 19:33:32

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar