Christelijke Muziek & Concertagenda

Salon Latino Amsterdam, Noord-Holland


Naam:
Salon Latino
Datum:
8 juli 2017

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
15.30u - 16.30u
Omschrijving:

Wees welkom op onze salon latino, een wervelende middag vol Zuid-Amerikaanse zang, swing en tango. Poëzie voor het oor en gymnastiek voor het hart. Op het programma enkele beroemde Braziliaanse koorstukken, zoals de Berimbau, een jazzy lied van de dichter-muzikant-bohemien Vinícius de Moraes, die ‘heimwee naar het leven’ zei te hebben en een fles whisky beschouwde als een trouwe mensenvriend. Het stuk bezingt behalve het gelijknamige eensnarige instrument, vooral een verloren liefde. En Sabia coraçao de uma viola van Aylton Escobar op een melancholische tekst van de beroemde dichter Orlando de Brito, gaat in wezen niet over de viola (gitaar), maar over de fijne kneepjes van de verleidingskunst.
Opgeluisterd door een accordeon, een viool en een vurig danspaar is tijdens de salon ook volop de Argentijnse tango te beleven. We zingen in een arrangement voor de stem ('da-di-dom’) de Vier seizoenen van Buenos Aires van Astor Piazzolla, de grootste bandoneonspeler aller tijden. Let op: Vivaldi is hier ver te zoeken. Tot slot het hartverscheurende Adiós Nonino (‘Vaarwel opaatje’), dat Piazzolla naar verluidt in een middagje improviseerde nadat hij zijn vader verloor. Enfin, dit muziekstuk behoeft nauwelijks nog toelichting sinds ‘de’ traan van Maxima op haar bruiloft.

Adres:
Amstelveld 10
Postcode:
1017jd
Plaats:
Amsterdam (Boek overnachting in Amsterdam)
Dagje uit in Amsterdam | Activiteiten Noord-Holland

Provincie:
Noord-Holland

Thema:
Samenzang
Soort:
Latin (meer latin)
Uitvoering:
Zang en instrument
Doelgroep:
Volwassenen

Uitvoerenden:
Amsterdamse Cantorij o.l.v. Felix van den Hombergh
Met medewerking van Vincent van Amsterdam, accordeon en Wiesje Nuiver, viool
Dansers: Arjan Sikking en Marianne van Berlo van dansschool Tango Amsterdam

Entreeprijs volwassenen:
€ 12,50
Entreeprijs kinderen:
€ 12,50


Internetadres:
http://www.amsterdamsecantorij.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Amsterdamse Cantorij.

Kaarten:
www.amsterdamsecantorij.nl

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2017-06-11 19:06:00

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar