Christelijke Muziek & Concertagenda

Marcus Passie van Hans Boelee Urk, Flevoland


Naam:
Marcus Passie van Hans Boelee
Datum:
31 maart 2007

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:00u - 21:30u
Omschrijving:

Dirigent Henk Brouwer en Gereformeerd Kerkkoor in slotakkoord
Uitvoering ‘Marcus Passie’ op Urk

Op zaterdag 31 maart 2007 vindt in de Bethelkerk op Urk de uitvoering plaats van de ‘Marcus Passie’. Dit unieke, Nederlandstalige muziekstuk is gebaseerd op de weergave van de evangelist Marcus, schrijver van het gelijknamige Bijbelboek. De ontzagwekkende lijdensgeschiedenis van Jezus Christus wordt op ontroerende wijze ten gehore gebracht met indrukwekkende muziek. Bij de uitvoering is gekozen voor een lector, die passages uit de lijdensgeschiedenis als gesproken tekst voordraagt. Het koor vertolkt de rol van het volk rondom de kruisiging. De woorden van Jezus Christus worden gezongen door een baritonsolist. De teksten van Petrus en de andere personages worden gezongen door tenor-, bas-, en sopraansolisten. Voor de koralen worden ook de toehoorders in de kerk uitgenodigd mee te zingen in samenzang met het koor. Hierdoor ontstaat in dit muziekstuk een geweldig gevoel van saamhorigheid. En juist die bijzondere betrokkenheid, heeft de componist Hans Boelee geïnspireerd in het toonzetten van de goed in het gehoor liggende muziek met bekende koralen.

Dit project is ingestudeerd onder leiding van dirigent Henk Brouwer die medio april afscheid neemt. De dirigeerstok zal na 14 jaar worden overgedragen aan dirigent Jaap Kramer.

De ‘Marcus Passie’ wordt uitgevoerd door het Gereformeerd Kerkkoor uit Urk met muzikale ondersteuning van het Groot Nationaal Strijkorkest, orgel en hobo. Als lector zal ds. C. Bijman meewerken. De algehele muzikale leiding is in handen van dirigent Henk Brouwer. De uitvoering vindt plaats op zaterdag 31 maart 2007 in de Bethelkerk, aanvang 20.00 uur (kerk open vanaf 19.30 uur).

De toegang bedraagt € 5,00. Kaarten kunt u reserveren via de website www.gereformeerdkerkkoor.opurk.nl en via telefoonnummer 0527-684863. Ook zijn de kaarten verkrijgbaar bij boekhandel Koster in Urk en gospelshop ‘de Lichtboei’ in Emmeloord.


Adres:
Bethelkerk te Urk
Plaats:
Urk (Boek overnachting in Urk)
Dagje uit in Urk | Activiteiten Flevoland

Provincie:
Flevoland

Thema:
Pasen
Soort:
Anders (meer concerten)
Uitvoering:
Anders
Doelgroep:
Volwassenen

Uitvoerenden:
Gereformeerd Kerkkoor Urk
Groot Nationaal Strijkorkest
lector Ds. C. Bijman
Diverse solisten
Samenzang

Entreeprijs:
€ 5,00


Internetadres:
http://www.gereformeerdkerkkoor.opurk.nl
Email adres:
marieannedeboer apenstaartje xs4all.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Gereformeerd Kerkkoor Urk.
Telefoon:
0527 685758

Kaarten:
www.gereformeerdkerkkoor.opurk.nl

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2007-03-12 12:06:36

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar