Christelijke Muziek & Concertagenda

Gospel Benefietconcert Zeist, Utrecht


Naam:
Gospel Benefietconcert
Datum:
24 maart 2007

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
19:00u - 20:30u
Omschrijving:

Gospelgroep Reflection bestaat op dit moment 22 jaar. Sinds 1988 is Remco Hakkert de dirigent en pianist. De Pniƫlkerk in Utrecht is de thuisbasis van het koor, waar iedere woensdagavond de repetities plaatsvinden. Het koor is regelmatig in de omgeving te beluisteren. Het repertoire bestaat uit voornamelijk eigentijdse nummers van onder andere onze dirigent Remco Hakkert. Het koor heeft een eigen orkest bestaande uit piano, harp, drums, bas, dwarsfluiten, trompetten, trombone en alt-saxofoon wat een meerwaarde geeft aan het geheel. Het koor kan altijd versterking gebruiken. Muziek maken en naar muziek luisteren is belangrijk in het leven van veel mensen. Zo ook in het leven van de leden van Gospelgroep 'Reflection'. Muziek doet iets met mensen; het maakt je vrolijk en het helpt je op moeilijke momenten. Het houdt ons ook betrokken bij het geloof en is voor ons een manier om ons geloof uit te dragen. Een leven zonder muziek kunnen wij ons moeilijk voorstellen. Door middel van muziek hopen we anderen dan ook te inspireren.

Het kinder- en jongerenkoor Chaverim komt uit Zeist. Binnen de twee koren kom je allemaal verschillende mensen tegen. Mensen van verschillende leeftijden, uit verschillende plaatsen en uit verschillende kerken. Maar ondanks alle verschillen zijn we vrienden van elkaar. En dat is wat Chaverim ook betekent, vrienden.
Wat we met elkaar delen is het geloof in God, en dat geloof dragen we uit door middel van het zingen van prachtige nummers. Chaverim bestaat uit een kinder- en een jongerenkoor. Op het kinderkoor zitten kinderen vanaf vijf jaar tot en met groep acht van de basisschool. De leeftijd van het jongerenkoor is vanaf het voortgezet onderwijs. Repetitie is op maandagavond; kinderkoor van 17.45-18.30 uur en jongerenkoor van 18.30-19.30 uur onder leiding van Remco Hakkert. In 2004 hebben we de CD "Believe like a child" opgenomen, wegens ons 25 jarig bestaan.

De activiteitenmarkt; het goede doel
De traditionele Activiteitenmarkt, die ieder jaar in juni plaatsvindt is de 'grootse rommelmarkt van Zeist' en wordt georganiseerd door acht hervormde en gereformeerde kerken in Zeist. De activiteitenmarkt is meer dan 'zomaar een rommelmarkt' : meer dan 70 kraampjes met gesorteerde spullen, rad van avontuur, groot terras, verloting, een antiek-curiosaveiling een kinderspeelplein, enz. De opbrengst is bestemd voor goede doelen en de wijkkas van de deelnemende gemeentes.
In 2006 was een deel van de opbrengst bestemd voor het project Oeganda Masaka. Een groep jongeren uit de Noorderlicht gemeente is in de zomer van 2006 voor 3 weken naar Oeganda geweest voor een werkvakantie. Daar hebben ze drie weken een project gedaan voor weeskinderen. 's Morgens vooral 'praktisch' werk in en om het kindertehuis, en in de middag uren bijvoorbeeld activiteiten doen en uitstapjes maken met de kinderen die er wonen. Tijdens het concert zal er een korte video impressie worden getoond.


Adres:
Bergweg 92A
Plaats:
Zeist (Boek overnachting in Zeist)
Dagje uit in Zeist | Activiteiten Utrecht

Provincie:
Utrecht

Thema:
Anders
Soort:
Gospel (meer gospelconcerten)
Uitvoering:
Meerdere koren
Doelgroep:
Alle leeftijden
Anders:
Gospel Benefietconcert

Uitvoerenden:
Gospelgroep Reflection uit Utrecht, het kinder- en jeugdkoor Chaverim allen o.l.v. Remco Hakkert.

Entreeprijs volwassenen:
Gratis
Entreeprijs kinderen:
Gratis

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt
Invalidentoilet:
Ja
Lift:
Nee

Internetadres:
http://www.gospelgroep-reflection.nl
Email adres:
info apenstaartje gospelgroep-reflection.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Gospelgroep Reflection.
Telefoon:
030 - 695 99 97


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2007-03-08 09:43:33

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar