Christelijke Muziek & Concertagenda

Magnifiek magnificat in de Bavo Haarlem, Noord-Holland


Naam:
Magnifiek magnificat in de Bavo
Datum:
9 juli 2017

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
19:00u - 20:00u
Omschrijving:

De Duitse componist Telemann overleed 250 jaar geleden in Hamburg. Reden om deze componist en in het bijzonder zijn Magnificat in de zomeravondvesper in het zonnetje te zetten.
Telemann, die het grootste deel van zijn leven in Hamburg werkte, was geliefd in geheel Europa. Tijdgenoten als Händel en Bach waren fans en Bach maakte hem zelfs peetvader van zijn zoon Carl Philipp Emanuel. Maar toen in de negentiende eeuw de Bach-renaissance op gang kwam, keerden Bach-liefhebbers zich tegen de muziek van Telemann. Die zou minder diepzinnig zijn en Telemann werd weggezet als veelschrijver.
En dat terwijl Telemann veel te bieden heeft. Veel van zijn muziek is warmbloediger dan die van Bach. Hij liet zich inspireren door de ‘barbaarse schoonheid’ van de Poolse volksmuziek. Telemann koppelde harmonische complexiteit aan luchtigheid en bracht stijlen uit heel Europa samen. Toch wordt Telemanns muziek nu vooral gebruikt als stoplap op de klassieke radio als er een paar minuten moeten worden gevuld met neutrale barok. Ton Koopman zei recent in een interview over hem: ‘Petje af voor Telemann. Hij schreef hoogstaande muziek, waarvan je vrolijk wordt of waarbij je soms een traan wegpinkt.’ Tijd voor een herwaardering van Telemann dus.
Zijn Magnificat (de lofzang van Maria) wordt gezien als een uitdaging voor ambitieuze koren. De Oude Bavo Cantorij onder leiding van Anton Pauw zal samen met solisten en instrumentalisten dit werk in deze vesper uitvoeren.

Zondag 9 juli Grote of St. Bavokerk, 19:00 – ca. 20:00 uur. Zomeravondvesper: Oude Bavo Cantorij o.l.v. Anton Pauw; werken van Telemann met o.a Magnificat voor soli, koor en orkest. Toegang vrij (vrijwillige bijdrage €5,00).

Adres:
Grote of St. Bavokerk Haarlem
Postcode:
2011RD
Plaats:
Haarlem (Boek overnachting in Haarlem)
Dagje uit in Haarlem | Activiteiten Noord-Holland

Provincie:
Noord-Holland

Thema:
Speciale dienst
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor, Orkest en Solist(en)
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
Oude Bavo Cantorij o.l.v. Anton Pauw; werken van Telemann met o.a Magnificat voor soli, koor en orkest.

Entreeprijs volwassenen:
Gratis
Entreeprijs kinderen:
Gratis

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt

Internetadres:
http://www.bavo.nl
Email adres:
starburg apenstaartje xs4all.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Zomeravondmuziek in de Bavo.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2017-05-22 19:23:58

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar