Christelijke Muziek & Concertagenda

Cantica Sacra en Caritas Chamber Choir (Canterbury) zingen in Grote Kerk Steenwijk Steenwijk, Overijssel


Naam:
Cantica Sacra en Caritas Chamber Choir (Canterbury) zingen in Grote Kerk Steenwijk
Datum:
8 april 2017

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:15u - 21:30u
Omschrijving:

Op zaterdag 8 april a.s. geeft Cantica Sacra, met dirigent Claartje van Dokkum, een bijzonder voorjaarsconcert in de Grote Kerk te Steenwijk. Het wordt een gezamenlijk concert met het Caritas Chamber Choir uit Canterbury.
In oktober 2016 heeft het Steenwijker koor Cantica Sacra een bezoek gebracht aan Canterbury, Engeland. Naast een optreden in de beroemde Canterbury cathedral werd toen eveneens een gezamenlijk concert gegeven met het Caritas Chamber Choir o.l.v. dirigent Benedict Preece. Het is voor Cantica Sacra dan ook een groot genoegen om dit Engelse koor binnenkort in Steenwijk te mogen verwelkomen.
Beide koren kunt u afzonderlijk beluisteren tijdens dit concert, maar natuurlijk zullen ook samen enkele stukken uitgevoerd worden.
De vaste concertbezoekers zal het niet ontgaan zijn dat Cantica Sacra de afgelopen jaren diverse werken gezongen heeft van hedendaagse Scandinavische componisten. Een van hen is de uit Noorwegen afkomstige Ola Gjeilo (1978). In 2008 schreef hij de “Sunrise Mass”, een mis voor koor en orkest. Deze mis bestaat uit vier delen en is muzikaal gezien ‘een reis door diverse, zeer afwisselende emotionele landschappen’. Het laatste deel ”The Ground” was al te horen in het voorjaarsconcert van 2016. Nu dus het volledige werk, uitgevoerd door twee enthousiaste koren, begeleid door de strijkers van Ensemble Conservatoire.
Verder zal eveneens gezamenlijk “Peace, perfect peace” uitgevoerd worden. Het stuk is speciaal voor dit concert gecomponeerd door de jonge, zeer getalenteerde dirigent en componist Benedict Preece.
De tekst is van de Engelse bisschop en dichter Edward Henry Bickersteth (1825-1906): “Bestaat er volmaakte vrede in deze duistere wereld, waarin wij afscheid moeten nemen van geliefden? Ja toch! Volmaakte vrede, omdat de dood is overwonnen.”
Een prachtig en treffend werk in de week vóór Pasen!
Kortom: een concert dat u niet wilt missen, dus noteer de datum in uw agenda! Het concert begint om 20.15 uur – kerk open om 19.15 uur. Kaarten zijn in voorverkoop a €15,- verkrijgbaar bij koorleden en Foto Jan Vredenburg Steenwijk of te reserveren via www.canticasacra.nl

Adres:
Grote Kerk Steenwijk
Postcode:
8331JC
Plaats:
Steenwijk (Boek overnachting in Steenwijk)
Dagje uit in Steenwijk | Activiteiten Overijssel

Provincie:
Overijssel

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor, Orkest en Solist(en)
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
Cantica Sacra olv Claartje van Dokkum; Caritas Chamber Choir olv Benedict Preece; Ensemble Conservatoire

Entreeprijs volwassenen:
€ 17,50
Entreeprijs kinderen:
Gratis


Internetadres:
http://www.canticasacra.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Cantica Sacra.

Kaarten:
voorverkoop €15,- via www.canticasacra.nl

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2017-02-27 22:20:23

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar