Christelijke Muziek & Concertagenda

Johannes Passion Woerden, Utrecht


Naam:
Johannes Passion
Datum:
25 maart 2017

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:00u - 22:20u
Omschrijving:

Zaterdag 25 maart zal het Chr. Oratoriumkoor Woerden onder leiding van dirigent Ronald Threels de Johannes Passion van J.S. Bach ten gehore brengen.
Vier jaar voordat Johann Sebastian Bach de Matthäus Passion schreef, voltooide hij de Johannes Passion (BWV 245) binnen drie maanden tijd. De ‘Johannes’ is korter en feller en de orkest- en koorbezetting is kleiner dan de ‘Matthäus’. Het is vlotter, rauwer en volgt uiteraard het evangelie van de apostel Johannes. Bach heeft deze dynamische vertelling meesterlijk op muziek gezet.

Na een magistraal en meeslepend openingskoor ‘Herr, unser Herrscher’ is het verhaal dramatisch en ingetogen tegelijk. De nadruk ligt op de vertelling van het verhaal zelf. Jezus is hier geen lijdzaam slachtoffer maar juist strijdbaar. Het koor is niet alleen reflectief aanwezig, maar mengt zich actief in het verhaal. De koordelen zijn vaak fel en virtuoos en het koor gaat soms ‘bijtend’ tekeer tegen Jezus. Daartegenover staan mooie aria’s als ‘Es ist vollbracht’ en koralen als ‘Ach Herr, lass dein lieb’ Engelein’.

Het concert is op zaterdag 25 maart in de Petruskerk aan het Kerkplein 5 te Woerden. Aanvang 20:00 (kerk open vanaf 19:30). De entreeprijs is € 20 in de voorverkoop (€ 22 aan de kerk op de avond zelf). Kaarten zijn vooraf verkrijgbaar via de website.

Op dinsdag 14 maart verzorgt muziekkenner Leo Wolfs een presentatie over de Johannes Passion. Deze lezing met beeld en geluid vindt plaats om 20:00 in de Maranathakerk in Woerden. De entree is € 12,50. Bezoekt u ook het concert dan geldt een tarief van € 30 voor de lezing + concert.

Adres:
Kerkplein 5
Postcode:
3441BG
Plaats:
Woerden (Boek overnachting in Woerden)
Dagje uit in Woerden | Activiteiten Utrecht

Provincie:
Utrecht

Thema:
Pasen
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor, Orkest en Solist(en)
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
Het Christelijk Oratoriumkoor Woerden wordt begeleid door het Nederlands Begeleidingsorkest en een keur van internationaal bekende solisten: evangelist: Fernando Guimarães (tenor), Esther Barten (sopraan), Kaspar Kröner (altus), Jeroen de Vaal (tenor), Robbert Muuse (bas) en Joep van Geffen (bas).

Entreeprijs:
€ 20,00

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt
Lift:
Nee

Internetadres:
http://www.cowoerden.nl
Email adres:
bert apenstaartje brggrf.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Christelijk Oratoriumkoor Woerden.
Telefoon:
0640500272


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2017-02-26 13:19:32

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar