Christelijke Muziek & Concertagenda

Pieter Vis neemt afscheid op Nieuwjaarsconcert in de Laurenskerk te Rotterdam Rotterdam, Zuid-Holland


Naam:
Pieter Vis neemt afscheid op Nieuwjaarsconcert in de Laurenskerk te Rotterdam
Datum:
7 januari 2017

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
15:00u - 17:00u
Omschrijving:

Rotterdammer Pieter Vis neemt afscheid
in de Laurenskerk te Rotterdam


Op zaterdag 7 januari 2017, aanvang 15.00 uur, vindt in de Grote of Sint Laurenskerk het Nieuwjaarsconcert plaats met het DEV mannenkoor uit Kampen. Op dit middagconcert zal de in Rotterdam geboren Pieter Vis (67) definitief afscheid nemen als concertzanger. Hij debuteerde in deze kerk als solist in de jaren zestig bij het vermaarde Rotterdams Jongenskoor o.l.v. zijn oprichter en dirigent, wijlen Freek Velders. Daarna soleerde hij in binnen- en buitenland als jongenssopraan waaronder bij de Wiener Sängerknaben in Oostenrijk.

Nadat Pieter Vis in 1977 zijn staatsdiploma klassieke solozang had behaald, verwierf hij direct internationale faam als bas-bariton. Ruim 25 grammofoonplaten en tientallen CD's verschenen van hem waarop hij vaak werd begeleid door bekende organisten en pianisten, onder wie Piet van Egmond, Feike Asma en Simon C. Jansen. Met de nu 87-jarige meesterpianist Daniel Wayenberg trad hij al in de jaren tachtig op in de Doelen te Rotterdam. Recentelijk waren ze als duo nog te horen in de Kleine Zaal van het Koninklijk Concertgebouw te Amsterdam.
Pieter Vis zong veel oratoria en vertolkte diverse operarollen, maar richtte zich vooral op het geestelijke lied en volksliederen uit vele landen. In 1996 kreeg hij een gouden CD voor 100.000 verkochte platen/CD's. Naast zijn 40-jarige zangersloopbaan organiseerde hij in de afgelopen 17 jaar in Antwerpen een serie zomerconcerten met als titel 'Jong Talent uit de Lage Landen', die druk werden bezocht. In de afgelopen vier decennia verzorgde hij kerstconcerten in Dordrecht, Houten, Utrecht, Rotterdam en in diverse steden van België.
Vanmiddag zingt hij het voor de laatste keer het mooie Franse kerstlied ‘Cantique de Noël’ van Adolph Adam en het lied ‘De Heilige Stad’ (The Holy City) van Stephen Adams. Met deze twee liederen heeft hij al die jaren zijn talloze bezoekers weten te ontroeren. Meesterpianist Daniel Wayenberg, zal hem aan de concertvleugel begeleiden.
Met het Kampens Mannenkoor ‘Door Eendracht Verbonden’ zal Pieter Vis verscheidene soli vertolken in de bewerking van wijlen Klaas Jan Mulder. Het koor staat o.l.v. Gerwin van der Plaats . Marco den Toom bespeelt het grote vermaarde Laurensorgel van Marcussen & Søn, Denemarken. Tevens wordt er op deze middag aandacht geschonken aan het 100-jarig Jubileum van dit zo bekende mannenkoor.

Adres:
Grote of Sint Laurenskerk Grote kerkplein 27
Postcode:
3011 GC
Plaats:
Rotterdam (Boek overnachting in Rotterdam)
Dagje uit in Rotterdam | Activiteiten Zuid-Holland

Provincie:
Zuid-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Ambrosiaans (meer Ambrosiaans)
Uitvoering:
Piano, orgel en zangers
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
Mannenkoor DEV met geliefde koorbewerkingen en de mooiste koorwerken uit 100 jaar DEV. Marco den Toom begeleid het mannenkoor DEV aan het orgel. De bekende pianist Daniel Wayenberg zal ook waardig stilstaan bij geliefde werken van zijn overleden vriend Mulder. De bekende bas-bariton Pieter Vis zal verschillende wonderschone liederen, welke Klaas Jan zo geliefd waren, samen met koor en pianist Wayenberg ten gehore brengen, dit geheel o.l.v. Gerwen van der Plaats.

Entreeprijs volwassenen:
€ 25,00
Entreeprijs kinderen:
€ 12,50

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt
ITS-symbool:
Ja
Invalidentoilet:
Ja
Lift:
Gedeeltelijk

Internetadres:
http://www.elzavisdeclercqstichting.nl
Email adres:
impresariopietervanderploeg apenstaartje xs4all.nl
Meer concerten:
Alle concerten van www.laurenskerk.ntl.nl.
Telefoon:
0623149414

Kaarten:
in de voorverkoop € 20,00

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2016-12-28 11:22:03

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar