Christelijke Muziek & Concertagenda

Festival of Lessons and Carols Doesburg, Gelderland


Naam:
Festival of Lessons and Carols
Datum:
23 december 2016

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
19:00u - 20:30u
Omschrijving:

Op vrijdag 23 december zingt het Kampen Boys Choir een Festival of Lessons and Carols in de Martinikerk in Doesburg. De uitvoering begint om 19.00 uur; de deuren gaan open om 18.30 uur.
Kaarten à € 15,- zijn online vooraf te bestellen via de website www.kampenboyschoir.nl.
Aan de kerk kosten de kaarten € 17,50. Jongeren tot 18 jaar hebben recht op een kaart van € 10,- verkrijgbaar aan de kerk.

Net zoals in Cambridge begint de avond met één enkel jongenssopraantje die - in processie - a capella het ‘Once in royal David’s city’ zingt. Daarna volgt het koor, waarna het publiek de komende 70 minuten de mooiste Engelse kerstmuziek kan beluisteren, omlijst door negen Engelse lezingen uit het kerstevangelie. Een aantal malen worden de bezoekers uitgenodigd bekende Engelse Carols mee te zingen. In navolging van de Engelse jongenskoren in de kathedrale en colleges weten de heldere jongensstemmen zich gesteund door kernachtige tenoren en bassen en mannelijke alten: de zogenaamde countertenors. Het magistrale orgel en de prachtige akoestiek van de Martinikerk zijn bij uitstek geschikt voor deze muziek. Kortom: een kerstavond zoals in Cambridge.
Het geheel staat onder leiding van dirigent Rintje te Wies. De koor- en samenzang wordt op het orgel begeleid door organist Sander van den Houten.

Over het koor
Het Kampen Boys Choir is een koor naar Engels voorbeeld en bestaat sinds september 2002. Het omvat ongeveer 24 jongens (trebles) en 14 mannen (countertenoren, tenoren en bassen). Het is gebaseerd op de Engelse jongenskoortraditie en het voert dan ook een consequente Engelse koorstijl, niet alleen qua omvang en stembezetting, maar ook in de sterke aandacht voor de stemkwaliteit van de individuele jongens en mannen: alle jongens en mannen krijgen bij het Kampen Boys Choir zangles en een klassieke zangopleiding.
Ieder jaar werken de jongens van het Kampen Boys Choir mee aan alle negen uitvoeringen van de Matthäus Passion van Johann Sebastian Bach door De Nederlandse Bachvereniging in o.a. Naarden en het Concertgebouw in Amsterdam.

Adres:
Martinikerk
Postcode:
6981
Plaats:
Doesburg (Boek overnachting in Doesburg)
Dagje uit in Doesburg | Activiteiten Gelderland

Provincie:
Gelderland

Thema:
Kerst
Soort:
Choral Evensong (meer Choral Evensong)
Uitvoering:
Koor en Orgel
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
Kampen Boys Choir o.l.v. Rintje te Wies
Sander van Houten, orgel

Entreeprijs volwassenen:
€ 17,50
Entreeprijs kinderen:
€ 10,00

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt

Internetadres:
http://www.kampenboyschoir.nl
Email adres:
info apenstaartje kampenboyschoir.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Kampen Boys Chor.

Kaarten:
http://www.kampenboyschoir.nl

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2016-11-30 14:53:17

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar