Christelijke Muziek & Concertagenda

Kerstconcert Amsemble & NEOS Brass Amsterdam, Noord-Holland


Naam:
Kerstconcert Amsemble & NEOS Brass
Datum:
22 december 2016

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:15u - 22:15u
Omschrijving:

Kerstconcert: A Christmas Festival | 22 december, 20:15 uur
Amsemble en NEOS Brass brengen groots kerstconcert in de Ark van Amsterdam Noord.


Op donderdagavond 22 december geeft het koor Amsemble, samen met hét koperensemble van Nederland, NEOS Brass een uniek kerstconcert in de Ark van Amsterdam Noord.
Twee topensemble brengen het kerstverhaal met verstilde a capella werken tot aan feestelijk trompetgeschal in het 'Gloria' van John Rutter. Een feestelijk kerstconcert voor het hele gezin.

Het koor begint het concert met de bekende ‘A Ceremony of Carols’ van Benjamin Britten begeleid door harpist Victoria Davies. Het kerstverhaal vervolgt zich met een aantal fraaie a capella werken van John Taverner, James MacMillan en Ola Gjeilo. Het hoogtepunt van de avond is het spetterende ‘Gloria’ van John Rutter voor koor, koperensemble, percussie en orgel. Daarnaast hoort u een aantal bekende Carols waarbij ook het publiek wordt uitgenodigd mee te zingen. Het programma wordt afgewisseld met twee intermezzo’s voor koperensemble. Een programma vol heerlijke muziek en fantastische musici. Medewerking wordt verleend door het ABC Ensemble, organisten Wim Voogd en Wim Magré, Victoria Davies (harp) en het koperensemble NEOS Brass. Het geheel staat o.l.v. dirigent Benjamin Bakker.

Aanvang concert 20:15 uur, kerk opent om 19:45 uur. Kaarten zijn online verkrijgbaar via www.amsemble.nl voor €20,00 in de voorverkoop en voor €25,00 aan de zaal. Koren en groepen vanaf 6 personen krijgen €2,50 korting p.p. Mailen kan ook naar kaartenvoorverkoop@gmail.com

Adres:
Aakstraat 60
Postcode:
1034AA
Plaats:
Amsterdam (Boek overnachting in Amsterdam)
Dagje uit in Amsterdam | Activiteiten Noord-Holland

Provincie:
Noord-Holland

Thema:
Kerst
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor, Orkest en Solist(en)
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
Amsemble, ABC Ensemble,koperensemble NEOS Brass, Victoria Davies harp, Wim Voogd orgel, Wim Magré orgel, Benjamin Bakker dirigent

Entreeprijs volwassenen:
€ 20,00
Entreeprijs kinderen:
Gratis


Internetadres:
http://www.amsemble.nl
Email adres:
kaartenvoorverkoop apenstaartje gmail.com
Meer concerten:
Alle concerten van Amsemble.

Kaarten:
www.amsemble.nl

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2016-11-25 16:44:34

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar