Christelijke Muziek & Concertagenda

Love Came Down at Christmas! Den Haag Centrum, Zuid-Holland


Naam:
Love Came Down at Christmas!
Datum:
18 december 2016

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
15:15u - 16:30u
Omschrijving:

Kerstconcert: Love came down at Christmas
Cappella Den Haag en NEOS Brass brengen sfeervolle kerstmuziek in Lutherse kerk Den Haag.
Op zondag 18 december geeft het koor Cappella Den Haag, samen met hét koperensemble van Nederland NEOS Brass, een uniek kerstconcert in de Lutherse Kerk in Den Haag. Twee topensembles brengen het kerstverhaal met verstilde a capella werken tot aan feestelijk trompetgeschal in het 'Gloria' van John Rutter. Een feestelijk kerstconcert voor het hele gezin.
Het concert begint met een aantal fraaie a capella werken van Gabrieli, Sweelinck en Tallis waarbij koor en koperensemble elkaar afwisselen. Maar ook nieuwe composities van James MacMillan, John Taverner en Jan Sandström komen aan bod in dit kerstprogramma. Het hoogtepunt van de avond is het spetterende ‘Gloria’ van John Rutter voor koor, koperensemble, percussie en orgel. Daarnaast hoort u een aantal bekende Carols waarbij ook het publiek wordt uitgenodigd mee te zingen. Het programma wordt afgewisseld met twee intermezzo’s voor koperensemble. Een programma vol met heerlijke muziek en fantastische musici. Ook te beluisteren op 23 december om 20:15 uur in de Pelgrimvaderskerk te Delfshaven Rotterdam.
Medewerking wordt verleend door het koperensemble NEOS Brass en organist Wim Voogd. Het geheel staat o.l.v. dirigent Benjamin Bakker. Kaarten zijn verkrijgbaar via de site www.cappelladenhaag.nl voor 20 euro in de voorverkoop en voor 25 euro aan de zaal.
Koren en groepen vanaf 6 personen krijgen 2,50 korting p.p.
Cappella Den Haag, Amsemble, ABC Ensemble en NEOS Brass verzorgen dit jaar ook de kerstavonddienst in het Concertgebouw van Amsterdam.

Adres:
Lutherse Kerk, Lutherse Burgwal 7, Den Haag
Postcode:
2512CB
Plaats:
Den Haag Centrum (Boek overnachting in Den Haag Centrum)
Dagje uit in Den Haag Centrum | Activiteiten Zuid-Holland

Provincie:
Zuid-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor, Orkest en Solist(en)
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
Vocaal ensemble Cappella Den Haag
NEOS Brass

Entreeprijs:
€ 25,00


Internetadres:
http://www.cappelladenhaag.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Cappella Den Haag.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2016-11-25 12:00:35

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar