Christelijke Muziek & Concertagenda

Decemberconcert Rutter en Part met workshop Rotterdam, Zuid-Holland


Naam:
Decemberconcert Rutter en Part met workshop
Datum:
10 december 2016

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:15u - u
https://www.youtube.com/watch?v=Nzb5W14wPec
Omschrijving:

Toonkunst Rotterdam nodigt u uit voor een feestelijk decemberconcert op 10 december 2016. In samenwerking met het orkest Collegium Delft presenteren wij deze avond twee prachtige composities: het Magnificat van John Rutter en het Te Deum van Arvo Pärt. De bekende sopraan Francis van Broekhuizen is onze soliste en werkt ook mee aan de workshop voor publiek voorafgaand aan het concert. Het wordt een afwisselende avond, die jong en oud zal verrassen met een spetterend en swingend Magnificat en een verstild en meditatief Te Deum. Het concert begint om 20.15 uur in Citykerk Het Steiger, Hang 17 te Rotterdam en staat onder leiding van dirigent Maria van Nieukerken. Kaarten à € 27,50 zijn te koop via www.toonkunst.nl of aan de zaal.

Muzikale tegenpolen
Beide stukken zijn muzikale uitersten. Toonkunst opent de avond met het Te Deum van Arvo Pärt dat een indringende en meditatieve klankwereld oproept. Na de pauze klinkt het bruisende en sprankelende Magnificat van John Rutter. Een swingend werk vol met aanstekelijke ritmiek, mooie melodielijnen en haast filmische sferen; een feest om naar te luisteren. De werken zijn geliefd en bekend, maar worden vanwege het grote contrast zelden tegelijk uitgevoerd. Een unieke kans voor u om te genieten van deze muzikale tegenpolen in één feestelijk concert. Kijk voor een voorproefje vast naar het filmpje op onze website www.toonkunst.nl.

Interactieve workshop met publiek
Wilt u nog meer genieten en actief kennismaken met de muziek van Rutter en Pärt en met de musici? Dat kan! Doet u dan mee aan de workshop voorafgaand aan het concert van 19.00 tot 19.45 uur. Tijdens de workshop zingt u zelf fragmenten uit het concertprogramma en krijgt u achtergrondinformatie over de muziek en componisten. Een unieke kans om samen te zingen met sopraansoliste Francis van Broekhuizen, dit alles onder leiding van dirigent Maria van Nieukerken. Wilt u alleen komen luisteren? Ook dan bent u van harte welkom. Kosten: € 5,- per persoon, te voldoen voor aanvang, alleen contante betaling mogelijk. Opgeven via: publiciteit@toonkunst.nl.

Adres:
Hang 17 Rotterdam
Postcode:
3011 GG
Plaats:
Rotterdam (Boek overnachting in Rotterdam)
Dagje uit in Rotterdam | Activiteiten Zuid-Holland

Provincie:
Zuid-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Anders (meer concerten)
Uitvoering:
Koor, Orkest en Solist(en)
Doelgroep:
Volwassenen
Anders:
Rutter, Part met workshop vooraf

Uitvoerenden:
Toonkunstkoor Rotterdam
Collegium Delft, orkest
Francis van Broekhuizen, soliste
Maria van Nieukerken, dirigente

Entreeprijs volwassenen:
€ 27,50
Entreeprijs kinderen:
Nog onbekend

Rolstoeltoegankelijk:
Onbekend
Weer:
Overdekt
Invalidentoilet:
Nee
Lift:
Nee

Internetadres:
http://www.toonkunst.nl
Email adres:
projecten apenstaartje toonkunstrotterdam.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Toonkunstkoor Rotterdam.
Telefoon:
0650829979

Kaarten:
www.toonkunstkoor.nl

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2016-11-23 22:33:45

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar