Christelijke Muziek & Concertagenda

Oratorio de Noel en Christmas Carols Steenwijk, Overijssel


Naam:
Oratorio de Noel en Christmas Carols
Datum:
9 december 2016

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:00u - 21:30u
Omschrijving:

Op vrijdag 9 december a.s. geeft het koor Cantica Sacra onder leiding van Claartje van Dokkum, weer het traditionele Christmas Carol concert in de Grote Kerk te Steenwijk. Opnieuw een afwisselend programma vol mooie muziek in de aanloop naar kerst.
Muzikale medewerking is er dit jaar van Blaasvaak, een klassiek blaas-kwintet zoals zij zichzelf omschrijven. Blaasvaak is ontstaan in 2004 uit een initiatief van enkele houtblazers van het Fries Kamer Orkest en bestaat uit fagot, hoorn, klarinet, hobo en dwarsfluit. Een ensemble met een dergelijke samenstelling heeft een heel eigen geluid met een warme sfeer die zeker bij het publiek in de smaak zal vallen in de donkere dagen voor kerst!
Een stuk dat door Cantica Sacra uitgevoerd wordt en dat exact deze sfeer nodig heeft is het bekende Oratorio de Noel van Camille Saint-Saens. Deze kerstcantate uit 1858 voor koor, solisten, strijkers en harp werd speciaal voor dit concert gearrangeerd voor de muzikanten van Blaasvaak.
Een ander hoogtepunt van het concert is ‘On Christmas Night’ van Bob Chilcott; dit is een serie prachtige bewerkingen van traditionele Christmas Carols. In het voorjaarsconcert van Cantica Sacra heeft u al kennis kunnen maken met deze Engelse hedendaagse componist, die zich volgens kenners onderscheidt door zijn ‘boeiende en prikkelende melodieën, verzadigde dissonanten en aandachttrekkende ritmiek’. Nogmaals hartelijk welkom op dit concert.... noteer de datum alvast in uw agenda. Of reserveer alvast uw kaarten via www.canticasacra.nl

Kaarten in voorverkoop a €15,- tevens verkrijgbaar bij koorleden en Foto Jan Vredenburg, Steenwijk. Tot en met 16 jr. gratis toegang!
Aanvang concert 20.00 uur; kerk open om 19.00 uur.

Adres:
Grote Kerk Steenwijk
Postcode:
8331KA
Plaats:
Steenwijk (Boek overnachting in Steenwijk)
Dagje uit in Steenwijk | Activiteiten Overijssel

Provincie:
Overijssel

Thema:
Kerst
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor, Orkest en Solist(en)
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
koor Cantica Sacra met dirigent Claartje van Dokkum
Houtkwintet Blaasvaak

Entreeprijs volwassenen:
€ 17,50
Entreeprijs kinderen:
Gratis


Internetadres:
http://www.canticasacra.nl
Email adres:
canticasacra apenstaartje hotmail.com
Meer concerten:
Alle concerten van Cantica Sacra.

Kaarten:
voorverkoop €15,- via www.canticasacra.nl

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2016-11-19 17:53:40

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar