Christelijke Muziek & Concertagenda

Autumn Leaves Katlijk, Friesland


Naam:
Autumn Leaves
Datum:
13 november 2016

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
16:00u - 17:30u
Omschrijving:

Temperament en kleurrijke klanken met Hortus Vocalis

‘Mysterie, hartstocht, smart, liefde en de dreigende dood’. Deze krachtige en kleurrijke thema’s vormen de rode draad in de concerten ‘Autumn Leaves’ van vocaal ensemble Hortus Vocalis met gitarist Jan Bartlema. Op 12 november zijn zij in Leeuwarden te beluisteren en op 13 november in Katlijk.

Dramatiek in muziek
Als je op zoek bent naar dramatiek in de muziek, dan vind je die wel in ‘Romancero Gitano’ van Mario Castelnuovo-Tedesco. Poëzie van Federico García Lorca (1898-1936) vormt de basis voor dit werk. Volgens deze dichter en kunstenaar is zijn poëzie doordrongen van Andalusische smart uit de zigeunercultuur, de zogenaamde ‘duende’. Het is een levensgevoel waarin enorme tegenstellingen tot uiting komen. De ‘duende’ is in tekst en muziek van ‘Romancero Gitano’ voortdurend voelbaar en zichtbaar. Euforische vrolijkheid staat tegenover verlangen naar de dood; dadendrang en verdriet verdringen elkaar.

Koor en gitaar
Bij deze temperamentvolle gevoelsmuziek wordt Hortus Vocalis begeleid door gitarist Jan Bartlema. En deze combinatie, koor met gitaar, is vrij uniek!
Hortus Vocalis is het kernkoor van Collegium Vocale Fryslân en bestaat uit gevorderde amateurzangers. Dirigent Gerben van der Veen heeft voor het programma ‘Autumn Leaves’ een kleurrijk palet samengesteld van muziek die goed past bij de herfst. Weemoed, warmte en wind, kleurrijke klanken, dromen en dramatiek zijn te vinden in de werken van Edward Elgar (1857-1934), Arthur Sullivan, Eric Whitacre, Gerben van der Veen en de Letse componist Valda Zilvera.

Op de twee concertmiddagen kunt u niet alleen lekker warm binnen mooie muziek beluisteren, maar ook nog voorafgaand een wandeling maken onder leiding van een gids: op zaterdag een stadswandeling in Leeuwarden en op zondag een boswandeling in Katlijk. Bij terugkomst staat er een herfstbokbier of een mooi glas rode wijn klaar. Het wordt ongetwijfeld een sfeervolle, klankvolle en kleurrijke middag!

Zaterdag 12 november, Waalse Kerk Leeuwarden | stadswandeling 14.00 u| concert 16.00 uur.
Zondag 13 november, Thomaskerk Katlijk | boswandeling 14.00 u | concert 16.00 uur.
Hortus Vocalis o.l.v. Gerben van der Veen
Jan Bartlema - gitaar
Kaarten (incl. wandeling en herfstbokbier/wijn/koffie) in voorverkoop €15,- via website van collegiumvocalefryslan| aan de zaal €17,-

Adres:
Thomaskerk, Kerkelaan 20
Postcode:
8455JR
Plaats:
Katlijk (Boek overnachting in Katlijk)
Dagje uit in Katlijk | Activiteiten Friesland

Provincie:
Friesland

Thema:
Anders
Soort:
Anders (meer concerten)
Uitvoering:
Koor


Entreeprijs:
€ 17,00
Speciale actie:
Online bestellen: € 2,00 korting


Internetadres:
http://www.collegiumvocalefryslan.nl
Email adres:
info apenstaartje collegiumvocalefryslan.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Vocaal ensemble Hortus Vocalis.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2016-10-21 16:56:43

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar