Christelijke Muziek & Concertagenda

Meerkorig najaarsconcert Woerden, Utrecht


Naam:
Meerkorig najaarsconcert
Datum:
19 november 2016

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
16:00u - 17:00u
Omschrijving:

De koren s’OTTOvoces uit Oosterhout, het Woerdens kamerkoor, en het Christelijk Oratoriumkoor Woerden nodigen u uit voor een bijzonder gezamenlijk concert op 19 november. Het geheel staat onder leiding van Willem Blonk en Ronald Threels.

Psalmen en andere liederen van onder andere Mozart, Mendelssohn, Lassus en Manneke worden in grotere en kleine koorbezetting afgewisseld met sfeervolle orgelwerken gespeeld door Ad van Pelt.

Vier psalmen vormen de rode draad in het concert. Psalmen 100 en 103 zijn door Heinrich Schütz op muziek gezet. In psalm 100 wordt iedereen uitgenodigd om God te eren. Psalm 103 is geschreven uit dankbaarheid voor Gods genade en liefde. Psalm 121 (Daan Manneke) is een pelgrimslied. De tocht is gevaarlijk, maar ‘de Heer houdt de wacht’. In psalm 130 (Claude Lejeune) wordt gevraagd om Gods vergeving en troost gevonden; ‘bij de Heer is genade, bij hem is bevrijding, altijd weer’.

Dit sfeervolle concert wordt uitgevoerd in de Petruskerk in Woerden, aanvang 16.00 uur (kerk open 15.30 uur). Kaarten ad € 10,00 zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij de koorleden COW en Woerdens kamerkoor, Vakdrogist Stouthart Woerden, Van Vliet Muziek Woerden en Christelijke Boekhandel De Hoeksteen Woerden. Voor verdere informatie verwijzen wij u naar de website www.cowoerden.nl.

Adres:
Petruskerk, Kerkplein 5, Woerden
Postcode:
3443BG
Plaats:
Woerden (Boek overnachting in Woerden)
Dagje uit in Woerden | Activiteiten Utrecht

Provincie:
Utrecht

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Meerdere koren

Uitvoerenden:
Christelijk Oratoriumkoor Woerden
Woerdens Kamerkoor
's OTTOvoces

Entreeprijs:
€ 12,00


Internetadres:
http://www.cowoerden.nl/concertkaarten/
Email adres:
info apenstaartje cowoerden.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Oratoriumkoor Woerden.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2016-10-20 21:23:52

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar