Christelijke Muziek & Concertagenda

Duo Macondo Rotterdam, Zuid-Holland


Naam:
Duo Macondo
Datum:
4 november 2016

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:00u - 22:00u
https://www.youtube.com/watch?v=89bYwQ_ihCk
Omschrijving:

Een duo altviool-gitaar komt niet vaak voor, maar het gaat prachtig samen! De lage klank van de altviool past precies in het klankgebied van de gitaar waardoor beide instrumenten volledig tot hun recht komen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Paganini al schreef voor deze bezetting.
Altviolist Mikhail Zemtsov en gitarist Enno Voorhorst troffen elkaar zes jaar geleden en gaven sindsdien vele concerten in binnen- en buitenland. Het programma van Duo Macondo wordt gedomineerd door Spaanse en Zuid-Amerikaanse muziek maar bevat ook hedendaags werk. De naam Macondo refereert aan het boek ‘honderd jaar eenzaamheid’ van nobelprijswinnaar García Márquez waarin hij schrijft over over de imaginaire stad Macondo. Geboren in Colombia weet Márquez het karakter van Latijns-Amerika als geen ander in z’n verhalen te verweven.
In 2009 verscheen bij Ottavo de eerste CD van duo Macondo met werk van o.a. Albéniz, Granados, Piazzolla, Pipò en Zemtsov. Opvallend is de voorliefde voor Latijns Amerikaanse muziek, wat niet verwonderlijk is omdat Mikhail Zemtsov lange tijd in Mexico werkte en zelfs het Mexicaans staatsburgerschap heeft ontvangen. Enno Voorhorst op zijn beurt wordt gezien als één van de beste Barrios (Paraguay) interpreten en nam twee complete CD’s op met werk van deze componist.
In 2011 gaf duo Macondo een tournee door Nederland en Duitsland met het programma ‘Musica Argentina’. Dit was een samenwerking met de beroemde Argentijnse musici Juan Falú, Ricardo Moyano en Roberto Aussel.

De pers schreef o.a.:
Het concert werd afgesloten met een aantal tango’s van Piazzolla, met overgave gespeeld en dus weer eens Piazzolla zoals het kan klinken. Hier ging Duo Macondo bij vlagen helemaal los, speels, mooi ritmisch, lekker vrij en met lol gespeeld, maar tegelijkertijd met hetzelfde gevoel voor contrast en passie wat kenmerkend is voor hun aanpak. (Wouter Ruifrok)
Fantasievoll und Intelligent, man konnte nicht genug bekommen von diesem Duo. (Kölner Stadt-Anzeiger)

Adres:
Kerkelijk en Cultureel Centrum Pro Rege
Postcode:
3062AD
Plaats:
Rotterdam (Boek overnachting in Rotterdam)
Dagje uit in Rotterdam | Activiteiten Zuid-Holland

Provincie:
Zuid-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Klassiek
Doelgroep:
Alle leeftijden
Anders:
Altviool & gitaar

Uitvoerenden:
Mikhail Zemtsov, altviool en Enno Voorhorst, gitaar

Entreeprijs volwassenen:
€ 12,50
Entreeprijs kinderen:
Gratis

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Invalidentoilet:
Ja
Lift:
Ja

Internetadres:
http://www.klassiekemuziek.nl
Email adres:
kaarten apenstaartje muzikc.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Stichting Muzikc.
Telefoon:
010 4520171

Kaarten:
kaarten@muzikc.nl

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2016-10-13 21:20:00

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar