Christelijke Muziek & Concertagenda

CONCERT IN MANNENZAAL van altvioliste Esther Apituley zondag 18 september 2016 Amersfoort, Utrecht


Naam:
CONCERT IN MANNENZAAL van altvioliste Esther Apituley zondag 18 september 2016
Datum:
18 september 2016

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
14.00u - 16.00u
Omschrijving:

Het muzikale seizoen gaat weer beginnen. Dat betekent dat vanaf september de serie ‘Mannenzaal Klassiek’ weer van start gaat. Als eerste hebben we de internationaal vermaarde altvioliste Esther Apituley te gast.

Het programma dat zij op 18 september ten gehore zal brengen, heet “Lecture concert”.
Dit programma is een concert dat verder gaat dan alleen luisteren. Het is een combinatie van musiceren en vertellingen over Esther’s ervaringen in de muziek. Met name over de diepere zin van haar liefde voor de muziek en haar instrument, de altviool. Maar ook wil ze de luisteraar op scherp stellen, uitdagen om actief mee te luisteren. Door de verbeelding en de fantasie te prikkelen want muziek is abstract, maar welke beelden komen naar boven als je er naar luistert? Wat is interpretatie precies, waar kies je voor en waarom? Het repertoire dat Esther speelt, draait voornamelijk om de prachtige chaconne van Bach, maar naast dit meesterwerk zullen werken van Telemann en Hindernith te horen zijn.

Over Esther Apituley
Esther studeerde altviool aan het Amsterdamse Sweelinck Conservatorium. Aanvankelijk was ze niet alleen actief in de klassieke muziek, maar ook in de lichte muziek als zangeres en saxofoniste. In 1984 speelde zij viool op de cd Adieu Sweet Bahnhof van de Nits. Als altvioliste richt zij zich in het bijzonder op eigentijdse klassieke muziek.
Esther staat niet alleen op het concertpodium, maar treedt ook op in theatervoorstellingen. Zij verzorgde bij Toneelgroep Baal het muzikale aandeel in het theaterstuk Dantons Dood en Fausts Licht. Bij de balletvoorstelling Buigen of barsten van Rudi van Dantzig en Toer van Schayk speelde zij het concert voor altviool en orkest van Chiel Meijering (??? Rare zin?) speelde zij het concert? onder leiding van dirigent Roland Kieft.
Zij heeft een bijdrage geleverd aan de groeiende populariteit van de altviool, die veelal als 'dienstbare' middenstem zonder prominente rol werd beschouwd. Zij is oprichter en artistiek leider van de Stichting Viola Viola, die zich ten doel stelt de altviool te propageren en nieuwe publieksgroepen aan te boren voor de klassieke muziek.

Het aantal plaatsen is beperkt, dus reserveren is gewenst, via email: info@mannenzaal.nl

Adres:
Westsingel 47
Postcode:
3811BB
Plaats:
Amersfoort (Boek overnachting in Amersfoort)
Dagje uit in Amersfoort | Activiteiten Utrecht

Provincie:
Utrecht

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Solist(en)

Uitvoerenden:
Esther Apituley

Entreeprijs volwassenen:
€ 12,50
Entreeprijs kinderen:
Nog onbekend


Internetadres:
http://www.mannenzaal.nl
Email adres:
mannenzaal apenstaartje gmail.com
Meer concerten:
Alle concerten van Esther Apituley, Altvioliste.
Telefoon:
0615020926

Kaarten:
in de voorverkoop € 12,50, verkrijgbaar bij muziekhandel Van Hooren & Van Hees, Zuidsingel 7 of via de website www.mannenzaal.nl. Voorafgaand aan het concert aan de zaal kosten de kaarten € 15,00.

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2016-09-16 16:32:39

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar