Christelijke Muziek & Concertagenda

Dualis jubileert met Requiem van Mozart Appingedam, Groningen


Naam:
Dualis jubileert met Requiem van Mozart
Datum:
20 november 2016

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
15:00u - 17:00u
Omschrijving:

Requiem van Mozart in de Nicolaïkerk

Op zondag 20 november voert Kamerkoor Dualis in de Nicolaïkerk in Appingedam samen met The Northern Consort het monumentale Requiem van Mozart uit. Daarnaast klinkt het meest swingende stuk uit de barok: Dixit Dominus van Händel.

Met het concert, dat het thema Oorsprong en Dood heeft meegekregen, viert Dualis zijn 15-jarig bestaan. Onder leiding van vaste dirigent Geert-Jan van Beijeren Bergen en Henegouwen zal het koor alle registers opentrekken, zowel in het onovertroffen Requiem van Mozart als in de compositie van Händel, die hij schreef toen hij nog maar 22 was en die bekend staat om haar ongelooflijke virtuositeit.

Première
Als eigentijdse tegenhanger van het requiem zal bovendien de première van het speelse “Horen, zien & zwijgen” te horen zijn, dat speciaal voor Dualis werd gecomponeerd door Bob Zimmerman. Deze componist arrangeerde ook Adiós Nonino (de tango die Máxima zo tot tranen roerde) en hij schreef de muziek voor de veelgeprezen natuurfilm De Nieuwe Wildernis. Aan dit concert werken, naast The Northern Consort, ook de solisten Judith Pranger (sopraan), Sara Klein Horsman (mezzosopraan), Leon van Liere (tenor) en Matthew Baker (bas-bariton) mee.

Aanvang van het concert in Appingedam (20 november) 15.00 uur. Op 19 november in de Sint-Jozefkathedraal in Groningen, om 20.15 uur. De toegang is € 27,50, € 25,00 in de voorverkoop via www.kamerkoordualis.nl.

Adres:
Nicolaïkerk Appingedam
Postcode:
9901 AJ
Plaats:
Appingedam (Boek overnachting in Appingedam)
Dagje uit in Appingedam | Activiteiten Groningen

Provincie:
Groningen

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor, Orkest en Solist(en)
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
Kamerkoor Dualis en The Northern Consort, onder leiding van Geert-Jan van Beijeren Bergen en Henegouwen.
Met medewerking van Judith Pranger (sopraan), Sara Klein Horsman (mezzosopraan), Leon van Liere (tenor) en Matthew Baker (bas-bariton).

Entreeprijs:
€ 27,50


Internetadres:
http://www.kamerkoordualis.nl
Email adres:
info apenstaartje kamerkoordualis.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Kamerkoor Dualis.

Kaarten:
Entree € 27,50 aan de kassa, € 25,00 in de voorverkoop via www.kamerkoordualis.nl

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2016-09-15 12:57:05

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar