Christelijke Muziek & Concertagenda

Cori Spezzati Bolsward, Friesland


Naam:
Cori Spezzati
Datum:
9 oktober 2016

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
15u - 17u
Omschrijving:

‘Cori Spezzati!’ Zo heet het speciale, meerkorige programma dat Collegium Vocale Fyslân op 8 en 9 oktober uitvoert in Leeuwarden en Bolsward. Onder leiding van Gerben van der Veen laten drie koren, altus David van Laar en het barokorkest van het Luthers Bach Ensemble deze prachtige oude muziek uit Venetië herleven.

De term Cori Spezzati betekent letterlijk: koren met ruimte ertussen. In de praktijk betekent het dat twee of meer koren op verschillende plekken in de ruimte opgesteld staan en muziek uitvoeren die speciaal voor zo’n opstelling is geschreven. Men beschouwt de Vlaamse componist Willaert als grondlegger van deze muziekstijl. Een bekende leerling van hem was Giovanni Gabrieli (1554/7-1612).
Drie koren die onder de vlag van Collegium Vocale Fryslân (CVF) zingen, een groot projectkoor, een sextet en een nieuw (!) mannenensemble, gaan deze muziek uitvoeren. Jong talent David van Laar neemt de altus-partij voor zijn rekening. De begeleiding is in handen van het onvolprezen barokorkest van het Luthers Bach Ensemble.
De al eerder genoemde componist Gabrieli staat met vier composities op het Cori Spezzati-programma, waaronder ‘Gloria’, ‘Hodie completi sunt’, het veertienstemmige (!) ‘Magnificat à 14’ en ‘In ecclesiis’. Tevens is gekozen voor werken van Purcell, Morley en Tallis.
De drie koren van CVF zouden natuurlijk het liefst in de San Marco deze prachtige muziek uitvoeren. Maar deze muziek zal ongetwijfeld ook tot zijn recht komen in de mooie akoestiek van de Grote Kerk in Leeuwarden en in die van de Martinikerk te Bolsward. Daar kunt u komen luisteren naar muziek zoals die destijds in de San Marco in Venetië is bedacht: Cori Spezzati!!

8 oktober 20.00 uur, Grote Kerk, Leeuwarden
9 oktober 15.00 uur, Martinikerk, Bolsward
Projectkoor, sextet en mannenensemble CVF
Altus: David van Laar
Barokorkest Luthers Bach Ensemble
O.l.v. Gerben van der Veen
Entree: € 15,- in voorverkoop via www.collegiumvocalefryslan.nl; aan de zaal € 17,-.

Adres:
Groot Kerkhof
Postcode:
8701
Plaats:
Bolsward (Boek overnachting in Bolsward)
Dagje uit in Bolsward | Activiteiten Friesland

Provincie:
Friesland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor, Orkest en Solist(en)


Entreeprijs:
€ 17,00


Internetadres:
http://www.collegiumvocalefryslan.nl
Email adres:
info apenstaartje collegiumvocalefryslan.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Collegium Vocale Fryslan.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2016-09-13 19:04:13

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar