Christelijke Muziek & Concertagenda

Dubbelmis Martin, Curse upon iron Tormis, psalmen Grieg Zwolle, Overijssel


Naam:
Dubbelmis Martin, Curse upon iron Tormis, psalmen Grieg
Datum:
5 november 2016

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
16:00u - 17:30u

Omschrijving:

Huygens Vocaal Ensemble zingt ‘Modern Monuments’ Begin november brengt het Huygens Vocaal Ensemble onder leiding van dirigent en oprichter Hans Tijssen het programma Modern Monuments. In dit programma worden drie werken uit de hedendaagse koorliteratuur uitgevoerd. Dubbelmis – Martin Aan het begin van zijn carrière schreef de Zwitserse componist Frank Martin zijn mis voor twee koren. Deze mis zou uitgroeien tot zijn bekendste werk. Martin schreef deze mis grotendeels in 1922. Vervolgens lag het werk ruim 40 jaar in zijn bureaula. In 1963 vond de première plaats. De dubbelmis is geschreven in een gematigd modern idioom en geeft grote uitdrukking aan de tekst. Het is een gevarieerde en virtuoze compositie. Curse upon Iron - Tormis Curse upon Iron (Raua needmine) uit 1972 van de Let Veljo Tormis is een groot opgezet werk voor 8-stemmig koor, sjamaandrum en vocale solisten. De solo’s worden gezongen door Jasper Schweppe en Falco van Loon. Het stuk is gebaseerd op motieven uit de oude Letse volksmuziek. De tekst is ontleend aan de 9e rune uit de Kalevala, bezwering van het ijzer. De ostinate wisselwerking tussen solisten en koor geeft het werk magie en kracht. Curse upon Iron is een protest tegen de destructieve kracht van het staal. Psalmen - Edward Grieg Naast deze twee ‘grote’ werken staan de psalmen opus 74 van Edward Grieg op het programma. De psalmen zijn gecomponeerd in 1922 en zijn de laatste werken van Griegs hand geweest. Op vocaal gebied lijken dit traditionele werken, maar schijn bedriegt. Grieg brengt traditionele harmonie en folkloremelodieën op een hoger plan. Hij doet dit door middel van bitonaliteit en zeer vrije, bijna geïmproviseerde melodische lijnen. Hoewel de muziek vertrouwd van idioom is, vormt ze een grote uitdaging voor koor en solist.

Concerten

Het Huygens Vocaal Ensemble zal het programma drie keer uitvoeren.
4 november 20.30u in de Geertekerk in Utrecht,
5 november om 16.00u in de Plantagekerk in Zwolle
6 november om 15.30u in de magistrale Bergkerk in Deventer.

Kaarten kosten € 18,- aan de kassa en € 8,- / 10,- / 12,- / 15,- in de voorverkoop. Meer info en voorverkoop via de website www.huygensmusic.nl

Adres:
Plantage kerk
Postcode:
8011 SE
Plaats:
Zwolle (Boek overnachting in Zwolle)
Dagje uit in Zwolle | Activiteiten Overijssel

Provincie:
Overijssel

Thema:
Anders
Soort:
A Capella (meer a capella optredens)
Uitvoering:
Koor
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
Huygens Vocaal Ensemble
Jasper Schweppe
Falco van Loon

Entreeprijs volwassenen:
€ 15,00
Entreeprijs kinderen:
€ 8,00

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt

Internetadres:
http://www.huygensmusic.nl
Email adres:
info apenstaartje huygensmusic.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Huygens Vocaal Ensemble.
Telefoon:
0630844429

Kaarten:
1500

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2016-09-06 23:54:18

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar