Christelijke Muziek & Concertagenda

Herdenkingsorgelconcert Max Reger Rotterdam, Zuid-Holland


Naam:
Herdenkingsorgelconcert Max Reger
Datum:
1 oktober 2016

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:00u - 22:00u
https://youtu.be/_4qAQTtb2Ow
Omschrijving:

Herdenkingsconcert Max Reger op 1 oktober 2016 door Wouter van der Wilt
Dit jaar bestaat het van Vulpen orgel in de Hoflaankerk vijftig jaar én het is honderd jaar geleden dat één van de belangrijkste componisten die voor orgel schreef, overleed. Max Reger leefde van 1873 tot 1916. Ook hier is het zo dat een bijzonder getalenteerde componist veel te vroeg overleed, Max Reger werd slechts 43 jaar. Van Reger is bekend dat hij, zoals de grote meesters Bach en Mozart, zijn muziek in zijn hoofd componeerde, zonder het eerst op een instrument uit te proberen. Hoewel hij met zijn muziek midden in de Romantiek stond, liet hij zich inspireren door met name Bach. Ondanks zijn relatief jonge leeftijd liet hij een groot oeuvre na. Reger schreef voor allerlei uiteenlopende bezettingen: van orkestwerken tot koormuziek, van orgelwerken tot kamermuziek.
De concertgever, Wouter van der Wilt specialiseerde zich tijdens zijn studie in Duitsland o.a. in de muziek van Max Reger. Tijdens het concert hoort u naast een paar korte stukken de grote koraalfantasie over ‘Freu dich sehr, O meine Seele’ (een Luthers gezang met de melodie van psalm 42) en een orgeltranscriptie van een van Regers’ beroemdste orkestwerken, Variationen und Fuge über ein thema von Mozart. Het zeer bekende thema is afkomstig uit Mozarts Pianosonate in A. Mozart varieert in klassieke stijl over dit thema, Reger vond dit zo inspirerend dat hij het in laat romantische stijl nog eens overdeed. Uiteraard is het op orgel spelen van dit werk - geschreven voor groot orkest – door één persoon geen sinecure. Kom het meemaken!
Het concert begint om 20.00. De verrichtingen van de speler kunnen via de beamer gevolgd worden. De entree is gratis, er is een collecte na afloop. De koffie staat voor u klaar! Van harte welkom!
Zie ook www.orgelconcertenhoflaankerk.nl

Adres:
Hoflaan 1
Postcode:
3062JA
Plaats:
Rotterdam (Boek overnachting in Rotterdam)
Dagje uit in Rotterdam | Activiteiten Zuid-Holland

Provincie:
Zuid-Holland

Thema:
Jubileum
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Instrumentaal
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
Wouter van der Wilt

Entreeprijs volwassenen:
Gratis
Entreeprijs kinderen:
Gratis

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt
Invalidentoilet:
Ja
Lift:
Ja

Internetadres:
http://www.orgelconcertenhoflaankerk.nl/
Email adres:
corriehulsker apenstaartje hotmail.com
Meer concerten:
Alle concerten van Wouter van der Wilt.
Telefoon:
0104470152


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2016-08-27 18:02:24

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar