Christelijke Muziek & Concertagenda

Schnitgerfestival 2016 Groningen, Groningen


Naam:
Schnitgerfestival 2016
Datum:
13 oktober 2016

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
1900u - 2200u
Omschrijving:

Festival rondom barokmuziek waarin de Groningse Schnitgerorgels een prominente rol vervullen: het jaarlijks terugkerende Schnitgerfestival wordt steeds gehouden in het derde weekend van oktober.

De editie van 2016 wordt donderdag 13 oktober 2016 geopend met een lezing door Chris Fictoor, van 19:00 uur tot 19:45 uur. Hij geeft een inleiding op het programma van Ensemble Alerĭon en Wolfgang Zerer. De toegang hiervoor is gratis.
Van 20:00 uur tot 22:00 uur wordt het openingsconcert gegeven door Ensemble Alerĭon uit Zwitserland en organist Wolfgang Zerer (1961). Op het programma staan onder andere cantates en werken van Weckmann. Toegangsprijs is inclusief consumptie.

Het Schnitgerfestival dankt zijn naam aan Arp Schnitger (1648-1719), een Duitse orgelbouwer die zo beroemd was dat hij wel de Stradivarius onder de orgelbouwers werd genoemd.

In Noord-Nederland zijn er nog elf Schnitger-orgels, overwegend in de provincie Groningen. De stad Groningen is echter de enige stad ter wereld met drie orgels van orgelbouwer Arp Schnitger: in de Martinikerk, de Der Aa-kerk en de Pelstergasthuiskerk. Deze bijzondere orgelcollectie kan sinds de heringebruikname van het Schnitgerorgel in de Der Aa-kerk in 2011 weer volledig worden benut.

Adres:
Martinikerk, Martinikerkhof 3
Postcode:
9712 JG
Plaats:
Groningen (Boek overnachting in Groningen)
Dagje uit in Groningen | Activiteiten Groningen

Provincie:
Groningen

Thema:
Anders
Soort:
Orgel (meer orgelconcerten)
Uitvoering:
Solist(en)
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
Ensemble Alerĭon
Wolfgang Zerer orgel
Chris Fictoor

Entreeprijs:
€ 22,50

Rolstoeltoegankelijk:
Onbekend
Weer:
Overdekt

Internetadres:
http://www.schnitgerfestival.nl/
Email adres:
festival apenstaartje schnitgerfestival.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Schnitgerfestival.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2016-08-10 00:00:00

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar