Christelijke Muziek & Concertagenda

Benefietconcert met Ghanese en Europese klank en kleur. Rotterdam, Zuid-Holland


Naam:
Benefietconcert met Ghanese en Europese klank en kleur.
Datum:
23 september 2016

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:00u - 22:00u

Omschrijving:

Een bijzonder BENEFIETCONCERT
met Ghanese en Europese klank en kleur.

Muziek van Ghana tot Europa, van klassiek tot modern, van jazz tot pop. U wordt verwelkomd met Westafrikaans trommelspel op de djembé door Arnold Hólzken. En daarna volgt heerlijke muziek van allerlei windstreken, stijlen en instrumenten door top professionele - en amateurmusici. Zoals het klapstuk van de avond: het Holland Marimba Duo met heerlijke jazz-muziek van Chick Corea, beroemde Tango's van Astor Piazolla en het bekende Blue Monk.

Eric Koevoets opent het concert met het meest beroemde orgelwerk van Bach, de Toccata en Fuga in D. Sarah Draus speelt heerlijke muziek op haar harp met ook een jazzy twist. Georg Frideric Handel ontbreekt ook niet in de sonate voor blokfluit en orgel door Hedwig Gaasterland en Eric Koevoets. Het Sint Gregoriuskoor laat je versteld staan met een swingende mis van hun eigen dirigent/organist. En dan mogen we vooral Emmanuel Attobra en Denis Kusi niet vergeten. Zij raken je met pakkende christelijke Ghanese popsongs.

De pauze is in de kerktuin, waar tegen betaling, drankjes en Ghanese hapjes zijn te verkrijgen. Het is geheel in Ghanese stijl met traditionele kleding en West-AFrikaanse djembé-muziek.

De volgende musici geven belangeloos hun medewerking:
Emmanuel Attobra - zang, Denis Kusi - piano, Holland Marimba Duo - marimba, Parochiekoor Sint Gregorius, Sarah Draus - harp, Hedwig Gaasterland - blokfluit, Arnold Hölzken - djembé en Eric Koevoets- orgel en koordirectie.

Geef de mensen op het Zuid-Ghanese platteland een beter zicht op de toekomst! Help hen nu bij het verwezenlijken van de noodzakelijke woning voor de verloskundige.

De gehele opbrengst van het benefietsconcert gaat naar 'Eyes on Ghana'

EYES ON GHANA: een beter zicht op de toekomst!

In Ghana is in de afgelopen 3 jaar met steun van vele donateurs en o.m. 'De Wilde Ganzen' een nieuwe kliniek gebouwd in het plattelandsdorp Asuoso. De geboden medische zorg bestaat uit een polikliniek met laboratorium, een uitgebreide oogkliniek, inclusief een grote optische afdeling, een oog-operatieafdeling en een moeder-en-kind kliniek.

Voor de moeder-en-kind kliniek is uiteraard een verloskundige nodig. Aangezien de afstanden groot zijn en de wegen moeilijk begaanbaar, woont de verloskundige in een eigen woning bij de kliniek. Deze woning is inmiddels klaar, maar dient nog te worden ingericht. Met het Benefietconcert van 23 september a.s. wordt hiervoor geld ingezameld.

Adres:
St. Lambertuskerk , Oostzeedijk Beneden 1-3, Rotterdam Kralingen
Postcode:
3016VJ
Plaats:
Rotterdam (Boek overnachting in Rotterdam)
Dagje uit in Rotterdam | Activiteiten Zuid-Holland

Provincie:
Zuid-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Anders (meer concerten)
Uitvoering:
Anders
Doelgroep:
Alle leeftijden
Anders:
Benefietconcert voor 'Eyes on Ghana'

Uitvoerenden:
De volgende musici geven belangeloos hun medewerking:
Emmanuel Attobra - zang, Denis Kusi - piano, Holland Marimba Duo (Peter Bansberg en Léon de Laat) - marimba, Parochiekoor Sint Gregorius,
Sarah Draus - harp, Hedwig Gaasterland - blokfluit, Arnold Hölzken - djembé en Eric Koevoets- orgel en koordirectie.

Entreeprijs volwassenen:
Gratis
Entreeprijs kinderen:
Gratis

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt
Invalidentoilet:
Nee

Internetadres:
http://www.lambertuskerk-rotterdam.nl
Email adres:
cinthadevreede apenstaartje gmail.com
Meer concerten:
Alle concerten van Venster op muziek in de Lambertus.
Telefoon:
0627536859


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2016-09-17 16:44:06

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar