Christelijke Muziek & Concertagenda

Mozarts Requiem Rijswijk, Zuid-Holland


Naam:
Mozarts Requiem
Datum:
4 november 2016

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:00u - 22:30u
Omschrijving:

Mozarts Requiem is één van de meest geliefde koorwerken uit het klassieke repertoire. Een bijzonder werk, omgeven met raadsels en mysteries. Een werk dat, hoe vaak het ook wordt uitgevoerd, speciale aandacht blijft verdienen. Daarom presenteert Concertkoor Rijswijk dit najaar een tweeluik rondom deze prachtige dodenmis.
Tijdens de workshop “Jaap Zwart over het mysterie van Mozarts Requiem” zal de bekende musicoloog en organist Jaap Zwart een uitgebreide toelichting geven op het Requiem, voorzien van muzikale voorbeelden. Na deze avond zult u met andere oren luisteren naar dit boeiende werk! De workshop wordt gehouden op 28 oktober. Voor meer informatie zie aldaar op deze agenda.
Een week later zal het Requiem worden uitgevoerd in de Bonifatiuskerk. Daarnaast staan de Mis in C van Rheinberger en het Magnificat in D van Zelenka op het programma. Minder bekend, maar zeker niet minder mooi en inspirerend!

Adres:
Bonifatiuskerk, van Vredenburchweg 69
Postcode:
2282 SE
Plaats:
Rijswijk (Boek overnachting in Rijswijk)
Dagje uit in Rijswijk | Activiteiten Zuid-Holland

Provincie:
Zuid-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor, Orkest en Solist(en)

Uitvoerenden:
Aan dit concert wordt medewerking verleend door Wendy Roobol, sopraan, Sara Klein Horsman, mezzo-sopraan, Leon van Liere, tenor, Bert van de Wetering, bas en het Holland Symfonie Orkest. De artistieke en muzikale leiding is in handen van dirigent Daniël Salbert.

Entreeprijs volwassenen:
€ 25,00
Entreeprijs kinderen:
€ 15,00


Internetadres:
http://www.concertkoorrijswijk.nl
Email adres:
info apenstaartje concertkoorrijswijk.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Concertkoor Rijswijk.

Kaarten:
www.concertkoorrijswijk.nl

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2016-07-25 10:34:51

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar