Christelijke Muziek & Concertagenda

Jubileumconcert Kapelle, Zeeland


Naam:
Jubileumconcert
Datum:
15 oktober 2016

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
19.30u - 22.00u
Omschrijving:

COV Te Deum Laudamus is een Oratoriumvereniging met als dirigent Pim Overduin. In de afgelopen jaren hebben we al meerdere concerten gegeven in de prachtige Hervormde Kerk, waaronder het Weihnachtsoratorium van J.S. Bach en The Messiah van G.F. Händel en vorig jaar nog het Paulusoratorium van F. Mendelssohn.
Op 15 oktober 2016 hopen we ons 15 jarig jubileum te vieren. We hebben gekozen voor een feestelijk programma en hebben ons laten inspireren door Kroningsmuziek, die in Engeland uitgevoerd werd bij de inhuldiging van een nieuwe vorst.
Bekend zijn ‘The four Coronation Anthems’ van G.F. Händel, die we in zijn geheel uitvoeren. Daarnaast zal ook het prachtige anthem ‘The Lord is a Sun and a Shield’ van William Croft te horen zijn. Dit stuk is nog niet vaak uitgevoerd in Nederland, laat staan in Zeeland. Nog een kroningslied is ‘I was glad’ van Henry Purcell, van wie we ook ‘Rejoice in the Lord’ uitvoeren. We sluiten af met het machtige slotkoor uit ‘The Messiah’ van Händel.
Het Dordts Kamerorkest begeleidt het koor, maar zal ook delen uit ‘The Watermusic’ en 'Music for the Royal Fireworks' van Händel ten gehore brengen.
Dit alles voeren we uit in de Hervormde kerk aan het Kerkplein te Kapelle.
Zaterdag 15 oktober, aanvang 19.30 uur. Kaarten: Voorverkoop € 17,50, aan de kerk € 20,- Tot 10 jaar gratis, tot 18 jaar € 7,50

Adres:
Kerkplein 4
Postcode:
4421AB
Plaats:
Kapelle (Boek overnachting in Kapelle)
Dagje uit in Kapelle | Activiteiten Zeeland

Provincie:
Zeeland

Thema:
Jubileum
Soort:
Oratorium (meer Oratorium)
Uitvoering:
Koor
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
COV Te Deum Laudamus met het
Dordts Kamerorkest
o.l.v. Pim Overduin

Entreeprijs volwassenen:
€ 17,50
Entreeprijs kinderen:
€ 7,50

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt

Internetadres:
http://www.tedeumlaudamus.nl
Email adres:
cov.tedeumlaudamus apenstaartje gmail.com
Meer concerten:
Alle concerten van COV Te Deum Laudamus.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2016-06-28 20:13:53

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar