Christelijke Muziek & Concertagenda

Zomerzangavond Scheveningen, Zuid-Holland


Naam:
Zomerzangavond
Datum:
5 juli 2016

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
19:30u - 21:30u
Omschrijving:

Koor Concertante o.l.v. Daniel Rouwkema, werkt op dinsdag 5 juli mee aan een Zomerzangavond in de Oude Kerk te Scheveningen. Ds. H.G de Graaff uit Nieuwerbrug a/d Rijn zorgt voor de verbindende teksten. Organist is Bert den Hertog. De zangavond begint om 20.00 uur, maar Concertante zal vooraf ook al enkele liederen ten gehore brengen. De kerkdeuren zijn vanaf 19.15 uur geopend en de toegang is vrij.

Koor Concertante werd opgericht in 1998 en heeft haar oorsprong in Scheveningen. Vele jaren vonden de wekelijkse repetities plaats in de kantine van het postkantoor aan de Badhuisstraat. Enkele jaren geleden ‘verhuisde’ het koor naar Voorburg.
Concertante bestaat uit ruim 75 zeer enthousiaste zangers en zangeressen en verwierf bekendheid door het veelzijdige repertoire. Bij de vertolking van Engelse komt de voorliefde voor de Engelse koorklank tot uiting.
Sinds 1 januari 2015 staat het koor onder leiding van de beroemde dirigent Daniel Rouwkema.
Al van jongs af componeerde en arrangeerde hij muziek, hetgeen een sterke impuls kreeg na zijn kennismaking met de Engelse koormuziek. Zijn werken voor koor en orgel lijken in Engelse kerken en kathedralen geboren. Geïnspireerd door grootheden als Herbert Howells (1892-1983) en John Rutter (1945-) schrijft hij toegankelijke melodieën en zettingen, gebaseerd op liturgische teksten en geliefde hymnen uit de Anglicaanse traditie
In januari 2002 vertrok hij voor drie jaar naar Engeland en werd benoemd als zanger in het kathedrale koor van Chester Cathedral in Engeland en werd hij Master of Music in St. George Belfast, waar hij als organist tevens verantwoordelijk was voor het jongens- en mannenkoor. Hij is vaste dirigent van een aantal beroemde koren verspreid door het land en Koor Concertante is trots dat zij aan deze lijst konden worden toegevoegd. Koor en dirigent kunnen inmiddels terugkijken op anderhalf jaar goede samenwerking. Onder leiding van Daniel heeft Concertante inmiddels de eerste stappen gezet naar een hoger niveau.
Meer informatie over het koor staat op de website: www.concertante.nu

Adres:
Keizerstraat 8
Postcode:
2584 BJ
Plaats:
Scheveningen (Boek overnachting in Scheveningen)
Dagje uit in Scheveningen | Activiteiten Zuid-Holland

Provincie:
Zuid-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Zangavond (meer zangavonden)
Uitvoering:
Ko(o)r(en) en Samenzang
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
Koor Concertante olv Daniel Rouwkema
Bert den Hertog - Orgel
Ds. H.G. de Graaff - verbindende teksten

Entreeprijs volwassenen:
Gratis
Entreeprijs kinderen:
Gratis

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt

Internetadres:
http://www.concertante.nu
Email adres:
info apenstaartje concertante.nu
Meer concerten:
Alle concerten van Koorvereniging Concertante o.l.v. Daniël Rouwkema.
Telefoon:
0620490947


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2016-06-27 12:25:01

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar