Christelijke Muziek & Concertagenda

Marktconcert 'Met een Franse slag' Breukelen, Utrecht


Naam:
Marktconcert 'Met een Franse slag'
Datum:
1 juli 2016

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
12:30u - 13:00u
Omschrijving:

Iedere vrijdag van juli en augustus heeft u een extra reden om de Breukeler markt de bezoeken: om 12.30 begint dan het betoverende orgel van de Pieterskerk te spelen - en u kunt gewoon binnenlopen om het te horen. Een half uur lang (en soms stiekem wat langer) bespeelt een professionele organist het historische instrument met het prachtige klankpalet. Parelende klanken, stevige bassen, alle registers, beurtelings, in groepjes, alleen.
Een feest voor het oor.
Eh, kunt u maar even? Geen probleem: u kunt weggaan als het u uitkomt; de deuren blijven openstaan. Later binnenkomen is dus ook een mogelijkheid. Altijd welkom!
Wat ook altijd welkom is: uw bijdrage, groot of klein, om de Marktconcerten voor Breukelen te behouden. Aan het eind van het concert word hiervoor gecollecteerd; wie eerder vertrekt, kan zijn gift kwijt in de veelkleurige doos in het koor van de kerk*.

De kerk zelf blijft op vrijdag tot 16.00 uur open. Het fraaie interieur van de monumentale kerk verraste al heel wat toeristen, en voor wie het kerkgebouw al kent, biedt de openstelling een extra gelegenheid ervan te genieten.
Nodig familie of vrienden uit: ze zullen niet teleurgesteld worden!
Het eerste concert van dit jaar, op vrijdag 1 juli, wordt gegeven door organiste Willeke Smits.
Willeke, die een bloeiende concertpraktijk heeft, heeft voor Breukelen een programma samengesteld onder de titel 'Met een Franse slag'. Dat belooft wat! Misschien speelt ze ook iets van haar cd 'Happiness', een cd waar je vrolijk van wordt.
Deze cd, en enkele andere van haar succesvolle cd's (Hendrik Andriessen, Johann Gottfried Walther, Johann Sebastian Bach) zijn na afloop verkrijgbaar in het koor van de kerk.
* Het orgel gaat niet vanzelf spelen!

Adres:
Straatweg 59
Postcode:
3621BH
Plaats:
Breukelen (Boek overnachting in Breukelen)
Dagje uit in Breukelen | Activiteiten Utrecht

Provincie:
Utrecht

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Instrumentaal
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
Willeke Smits

Entreeprijs volwassenen:
Gratis
Entreeprijs kinderen:
Gratis

Rolstoeltoegankelijk:
Ja

Internetadres:
http://adcs.home.xs4all.nl/muziek/markt.html
Email adres:
adcs apenstaartje xs4all.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Willeke Smits.
Telefoon:
0346212157


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2016-06-15 17:31:11

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar