Christelijke Muziek & Concertagenda

Schubertiade Gouda, Zuid-Holland


Naam:
Schubertiade
Datum:
25 juni 2016

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20.00u - 22.00u
https://www.youtube.com/watch?v=nelM3oeFhWU
Omschrijving:

Ars Musica neemt u mee naar het begin van de 19e eeuw en wil u de gezellige en informele sfeer van de muzieksalon laten beleven in de prachtige St. Janskerk te Gouda. De Schubertiade ontstond begin negentiende eeuw naar aanleiding van de bijeenkomsten waarop Franz Schubert met zijn vriendenkring van collega-componisten, musici, schilders en dichters. Het waren salonavonden met een huisconcertachtige opzet. Tegenwoordig worden nog steeds Schubertiades georganiseerd: informele concerten waarop ongedwongen gemusiceerd wordt. Op onze Schubertiade zingen en spelen we natuurlijk muziek van Schubert – zijn heerlijke liederen en ontroerende melodieën – maar ook van zijn Duitse navolgers en eeuwgenoten als Schumann en Brahms.

Het concert omvat een mengeling van solistische en koorwerken, afgewisseld met instrumentale werken. Naast het de koren van Ars Musica kunnen wij rekenen op Margreet Rietveld, sopraan, Mark Snitselaar, klarinettist en Wouter Bakker, pianist. Het geheel staat onder leiding van Arjen Uitbeijerse en Patrick van der Linden.

U komt de St. Jan binnen en wordt geleid naar één van de prachtige zijbeuken van de kerk. Indrukwekkend zijn de muren met hun Goudse glazen die een indruk geven van de geschiedenis die hier plaatsvond. Het is kunst op wereldniveau die je kunt bezichtigen.

In de pauze ontvangt u van ons een aperitief. Na het concert is er ruim gelegenheid om de koorleden en dirigenten te kunnen ontmoeten. Net zoals Schubert en zijn tijdgenoten het zelf zo vaak hebben beleefd.

Adres:
Achter de Kerk 16
Postcode:
2801 XJ
Plaats:
Gouda (Boek overnachting in Gouda)
Dagje uit in Gouda | Activiteiten Zuid-Holland

Provincie:
Zuid-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor, Orkest en Solist(en)

Uitvoerenden:
Ars Musica Jong Concertkoor o.l.v. Arjen J.A. Uitbeijerse
Ars Musica Concertkoor en Orkest o.l.v. Patrick van der Linden

Margreet Rietveld Sopraan
Mark Snitselaar Klarinet
Wouter Bakker Piano

Entreeprijs volwassenen:
€ 15,00
Entreeprijs kinderen:
€ 7,50


Email adres:
info apenstaartje stichtingarsmusica.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Stichting Ars Musica.

Kaarten:
www.stichtingarsmusica.nl

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2016-06-14 22:19:08

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar