Christelijke Muziek & Concertagenda

Rondom Reger Groningen, Groningen


Naam:
Rondom Reger
Datum:
25 juni 2016

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:15u - 21:30u
https://www.youtube.com/watch?v=_zl6j6ZhM28
Omschrijving:

In 2016 is het 100 jaar geleden dat de Duitse componist Max Reger (1873–1916) overleed. Kamerkoor Dualis houdt wel een beetje van Reger, voornamelijk vanwege het fantastische ‘O Tod, wie Bitter bist du’ dat het koor al een paar keer heeft uitgevoerd. De 100ste sterfdag van Max Reger bood Dualis de perfecte gelegenheid om zich verder te verdiepen in het oeuvre van deze omstreden componist uit de Romantiek. Want omstreden was hij: door zijn nogal ruige leefstijl (het schijnt dat hij zich heeft doodgedronken) en zijn al even ruige wijze van componeren (zwelgend in chromatiek en modulatie) werd hij in zijn tijd evenzeer gevierd als verguisd.

In dit concert brengt Dualis naast uiteenlopende composities van Reger zelf – waarvan vooral het buitengewoon uitdagende driekorige ‘Vater Unser’ een vermelding verdient – ook werken van zijn inspirators, zijn bewonderaars en zelfs van notoire Reger-haters. Een bijzonder extraatje in dit concert is dat de a-capellawerken van het koor zullen worden afgewisseld met een optreden van de celliste Mireia Peñalver Guilleumes; zij zal enige werken van Bach spelen.

Programma
o.a. Reger – Vater Unser; J.S. Bach – Sei Lob und Preis mit Ehren; Mahler/Gottwald – Die Zwei Blauen Augen; Brahms – Drei Gesänge; Hindemith – Tauche deine Furcht.

Uitvoerenden
Kamerkoor Dualis onder leiding van Geert-Jan van Beijeren Bergen en Henegouwen.
M.m.v. Mireia Peñalver Guilleumes op cello.

Adres:
San Salvatorkerk
Postcode:
9721 HW
Plaats:
Groningen (Boek overnachting in Groningen)
Dagje uit in Groningen | Activiteiten Groningen

Provincie:
Groningen

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor


Entreeprijs volwassenen:
Gratis
Entreeprijs kinderen:
Gratis


Internetadres:
http://www.kamerkoordualis.nl
Email adres:
info apenstaartje kamerkoordualis.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Kamerkoor Dualis.
Telefoon:
0620341399


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2016-06-08 13:47:10

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar