Christelijke Muziek & Concertagenda

Feike Asma Concours - voorrondes Ede, Gelderland


Naam:
Feike Asma Concours - voorrondes
Datum:
27 augustus 2016

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
1000u - 1600u
Omschrijving:

Op zaterdag 27 augustus en dinsdagavond 30 augustus 2016 organiseert stichting Vox Humana in samenwerking met Johannus Orgelbouw voor de dertiende maal het Feike Asma Concours.

Het orgelconcours is bedoeld voor jonge amateur-organisten. In 3 leeftijdscategorieën (12-15 jaar, 16-19 jaar en 20-24 jaar) nemen de deelnemers het tegen elkaar op. Het concours vindt plaats in de concertzaal van Johannus Orgelbouw op het aldaar geplaatste symfonische instrument met 81 stemmen, verdeeld over 4 klavieren en pedaal. De deelnemers worden beoordeeld door een professionele jury die bestaat uit Everhard Zwart, Peter Eilander en Wybe Kooijmans.

De voorronde (incl. schoolvoorronde) vindt plaats op zaterdag 27 augustus en start om 10.00 uur. In deze ronde moet de kandidaat een orgelwerk uit de periode na 1800 spelen, met een maximale duur van 7 minuten. Aan het einde van de dag worden per leeftijdscategorie de kandidaten bekend gemaakt welke doorgaan naar de finale.
(De schoolvoorronde is geïntegreerd in de algemene voorronde. Aan het einde van deze dag bekendmaking schoolwinnaar + uitreiking Schoolwisselbeker 2016).
De finale vindt plaats op dinsdagavond 30 augustus en begint om 19.30 uur. Waar de finalisten weer per leeftijdscategorie hun orgelspel laten horen. Daarvoor kunnen ze kiezen uit een lijst met werken van Feike Asma, Jan Zwart, Jan Bonefaas en Klaas Jan Mulder.

Op de concoursdagen is er, naast de muzikale en leerzame elementen, ook tijd en ruimte voor onderlinge ontmoeting. Elk jaar weer heerst er een bijzonder prettige, maar ook spannende, sfeer. De deelnemers spelen het door hun gekozen orgelwerk voor aan de jury en het publiek in de concertzaal. Aan het einde van de finaleavond speelt elk jurylid een orgelwerk, waarna aansluitend de prijswinnaars bekend worden gemaakt. De prijs bestaat per categorie uit een wisselbeker in de vorm van een Vox Humana-orgelpijp + ...zie voor meer info: www.stichtingvoxhumana.nl/concours

Na afloop van de voorronde en finale, komt elke kandidaat persoonlijk langs bij de jury waarbij een toelichting wordt gegeven op de beoordeling van het spel van de kandidaten. Zij krijgen van elk jurylid de gemaakte aantekeningen, met opmerkingen en adviezen, mee naar huis. Ook ontvangt elke deelnemer een certificaat als bewijs van deelname.

Adres:
Keplerlaan 2
Postcode:
6716 BS
Plaats:
Ede (Boek overnachting in Ede)
Dagje uit in Ede | Activiteiten Gelderland

Provincie:
Gelderland

Thema:
Anders
Soort:
Orgel (meer orgelconcerten)
Uitvoering:
Solist(en)
Doelgroep:
Alle leeftijden


Entreeprijs volwassenen:
Gratis
Entreeprijs kinderen:
Gratis

Rolstoeltoegankelijk:
Onbekend
Weer:
Overdekt

Internetadres:
http://www.stichtingvoxhumana.nl/concours/
Email adres:
concours apenstaartje stichtingvoxhumana.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Vox Humana.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2016-06-07 15:23:51

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar