Christelijke Muziek & Concertagenda

Missa in Honorem Michael Jackson Deventer, Overijssel


Naam:
Missa in Honorem Michael Jackson
Datum:
18 juni 2016

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:30u - 21:45u

Omschrijving:

Zwols Kamerkoor brengt première van Hans Tijssens Michael Jackson mis.

Het Huygens Vocaal Ensemble bestaat dit jaar 20 jaar en oprichter / dirigent Hans Tijssen is 50 geworden. 2016 staat dan ook in het teken van dit dubbele jubileum.

In Juni zullen twee concerten worden gegeven waarin het Huygens Vocaal Ensemble een bloemlezing geeft van Hans Tijssens oeuvre. Op het programma staan vocale en instrumentale werken in verschillende bezettingen.

Speciaal voor deze gelegenheid heeft Hans Tijssen een werk gecomponeerd - Missa in honorem Michael Jackson. Deze in klassieke stijl gecomponeerde mis is geïnspireerd op diverse popsongs van Michael Jackson.

Hans Tijssen – geboren en getogen Hattemer – deed zijn ideeën voor deze mis op tijdens een verblijf in Los Angeles in 2015. Hans was toen twee weken te gast bij één van de vaste studiomuzikanten van Michael Jackson. Er was meteen een muzikale klik tussen toetsenist/componist Graig Huxley en Hans Tijssen. Na deze twee weken stonden de eerste schetsen voor de mis op papier. Afgelopen maart heeft Hans de mis voltooid. Het jubilerende Huygens Vocaal Ensemble zal in Hattem de première van dit werk verzorgen.

Een programma vol nieuwe muziek – bijzonder maar toegankelijk. Het concert in de Grote- of Andreaskerk in Hattem begint 10 juni om 20.30u. Na afloop is er gelegenheid om onder het genot van een consumptie na te praten en de artiesten te ontmoeten. Hetzelfde programma is op 18 juni om 20.30u andermaal te beluisteren in de Bergkerk in Deventer.

Kaarten voor dit programma zijn in voorverkoop te koop voor 4 / 8 / 12 of 16 euro. U bepaalt zelf wat u voor het kaartje wil betalen. Kent u het Huygens Vocaal Ensemble nog niet, dan kunt u kennis maken voor slechts 4 euro. Weet u wat we kunnen en wilt u ons steunen, dan kunt u dit doen door een duurder kaartje te kopen. Aan de avondkassa kosten de kaarten 10 euro.

Kaarten zijn in voorverkoop te koop via de webwinkel op www.huygensmusic.nl

Adres:
Bergkerk
Postcode:
7411EN
Plaats:
Deventer (Boek overnachting in Deventer)
Dagje uit in Deventer | Activiteiten Overijssel

Provincie:
Overijssel

Thema:
Jubileum
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
Huygens Vocaal Ensemble
Hans Tijssen

Entreeprijs volwassenen:
€ 4,00
Entreeprijs kinderen:
€ 4,00


Internetadres:
http://www.huygensmusic.nl
Email adres:
info apenstaartje huygensmusic.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Huygens Vocaal Ensemble.
Telefoon:
0630844429

Kaarten:
www.huygensmusic.nl

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2016-06-01 15:44:16

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar