Christelijke Muziek & Concertagenda

Schilderen met muziek Rotterdam, Zuid-Holland


Naam:
Schilderen met muziek
Datum:
3 juni 2016

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:00u - 22:00u
https://www.youtube.com/watch?v=K0KNua_DlNA
Omschrijving:

De klavecinist en dirigent Jörn Boysen werd in 1976 in Lübeck geboren. Hij houdt zich al sinds zijn middelbare schooltijd intensief bezig met oude muziek. Boysen studeerde aan de Musikhochschule in Lübeck en vervolgens bij Tini Mathot en Ton Koopman in Den Haag. Tijdens zijn studietijd in Lübeck richtte Boysen het orkest Musica Poetica op. Kaarten aan de zaal E. 17.50; studenten E.5.-
Als dirigent, solist en continuospeler werkt hij regelmatig met orkesten en koren in Duitsland, Frankrijk en Nederland. Hij geeft bovendien Master Classes in de historische uitvoeringspraktijk.
Critici beschrijven zijn klavecimbelspel als '... affectief en zeer delicaat. Door zijn toucher … en de verfijnde overgang tussen de manualen lukt het hem het onmogelijke op zijn instrument mogelijk te maken: de indruk van verschillende dynamische sterkten te wekken'. (Kieler Nachrichten).
In 2012 was Boysen muzikaal leider van Opéra Mosset in Frankrijk. Voor deze productie arrangeerde hij 'La Belle Hélène' van J. Offenbach voor salonorkest. Hij dirigeerde producties bij het Onafhankelijk Toneel in Rotterdam (Orfeo Intermezzi, 2005) en de Utrechtse Spelen (Molière's/Charpentier's 'Le Malade Imaginaire', 2009 en 2011). Naast muziek voor deze productie componeerde hij instrumentale en vocale werken. Voor de Duitse kunstschilder en dichter Rainer Erhard Teubert zette Boysen gedichten uit diens boek 'Schattenwind' op muziek.
In 2010 componeerde Boysen alle ontbrekende recitatieven in Bach's stijl voor diens onvolledige Markuspassie. In 2011 werd deze completering in Nederland, en in 2012 ook in Duitsland uitgevoerd. De pers schreef: 'Eindelijk een overtuigend alternatief voor de vorige reconstructies. Het is zelfs een serieus alternatief voor Bach's heilige passies naar Matthäus en Johannes.'
Boysen's werken werden onder andere uitgevoerd door het Residentie Orkest en door solisten van de Berliner Philharmoniker.
Naast zijn werk als uitvoerend musicus is hij artistiek leider van Musica Antica da Camera in Den Haag.
U wordt uitgenodigd voor een bezoek aan een muzikale galerij: In de 17de eeuw ontstonden er veel werken, waarin componisten met muziek schilderden om de lieflijkheid of het geweld van de natuur kleurrijk weer te geven, ook werden historische gebeurtenissen in klanken geschilderd. In dit programma gaan we op reis door dat tijdperk van experimenten in de muziek. We beleven daarbij – met muziek van o.m. Biber, Schmelzer en Locke – het opwindende Beleg van Wenen (1683), een onstuimige storm op zee en ontspannen uiteindelijk tijdens een amusante reis in de vrije natuur.

Adres:
Kerkelijk en Cultureel Centrum Pro Rege
Postcode:
3062AD
Plaats:
Rotterdam (Boek overnachting in Rotterdam)
Dagje uit in Rotterdam | Activiteiten Zuid-Holland

Provincie:
Zuid-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Orkest en Solist(en)
Doelgroep:
Alle leeftijden
Anders:
Theatermuziek uit de barok

Uitvoerenden:
Ensemble Musica Poëtica o.l.v. Jörn Boysen

Entreeprijs volwassenen:
€ 15,00
Entreeprijs kinderen:
Gratis

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Invalidentoilet:
Ja
Lift:
Ja

Internetadres:
http://ww.muzikc.nl
Email adres:
kaarten apenstaartje muzikc.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Stichting Muzikc.
Telefoon:
0643002677

Kaarten:
kaarten@muzikc.nl

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2016-05-25 10:31:24

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar