Christelijke Muziek & Concertagenda

Vesper ‘Lobet den Herren’ in de Bavo Haarlem, Noord-Holland


Naam:
Vesper ‘Lobet den Herren’ in de Bavo
Datum:
24 juli 2016

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
19:00u - 20:00u
Omschrijving:

Op 24 juli wordt in de Grote of St. Bavokerk een vesper uitgevoerd rond het thema ‘Lobet den Herren'. Uitgevoerd worden onder andere werken van Bach en Langlais. De tekst ‘Lobet den Herren is afkomstig van Psalm 117, de kleinste Psalm van de Bijbel. Deze psalm klinkt bijna als een refrein, een korte songtekst die zo meegezongen kan worden. En dat zal natuurlijk ook gebeuren tijdens de vesper.
Over Bach hoeven we niet meer te vertellen, maar wie is eigenlijk Langlais? Jean Langlais (1907 – 1991) is een Franse componist, die op tweejarige leeftijd blind werd. Aan het blindeninstituut in Parijs begon hij zijn orgelstudie, die hij voortzette aan het Conservatoire de Paris bij Marcel Dupré.

Na zijn afstuderen ging hij lesgeven aan hetzelfde blindeninstituut waar hij zelf was opgeleid. Van 1945 tot 1987 was hij vaste organist van de Basilique Sainte-Clotilde in Parijs, een eervolle positie die voor hem o.a. César Franck had bezet. Gelijktijdig ontwikkelde hij zich tot een veelgevraagd concertorganist en maakte vele tournees door Europa en de Verenigde Staten. Alleen al in laatstgenoemd land gaf hij tussen 1952 en 1981 meer dan 300 recitals.

Jean Langlais stond bekend als een briljant organist, een voortreffelijk docent en een charismatische, kleurrijke man, die jarenlang samenleefde met twee vrouwen tegelijk en op zijn 73ste nog een kind kreeg.

Uitvoerenden zijn Gerda Postma (trompet) en Christiaan de Vries (orgel). Gerda (1985) is geen onbekende voor Haarlem en omgeving. Zij begon als neggenjarige met het bespelen van de trompet en studeerde aan het Conservatorium in Groningen. Gerda is in 2006 cum laude afgestudeerd en behaalde in 2008 haar master of music. Sinds 2007 geeft zij les aan de muziekschool in Bloemendaal.

Christiaan de Vries (1980) is als organist verbonden aan de Lutherse Kerk in Amsterdam en studeerde aan het Noord Nederlands Conservatorium in Groningen en het conservatorium in Rotterdam. Christiaan woont in Haarlem.

24 juli 19:00 – ca. 20: 00 uur Vesper ‘Lobet den Herren’ met Gerda Postma, trompet; Christiaan de Vries, orgel. Werken van o.a. Bach en Langlais. Toegang vrij (vrijwillige bijdrage).

Adres:
Grote of St. Bavokerk, Haarlem
Postcode:
2011HL
Plaats:
Haarlem (Boek overnachting in Haarlem)
Dagje uit in Haarlem | Activiteiten Noord-Holland

Provincie:
Noord-Holland

Thema:
Speciale dienst
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Anders
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
Gerda Postma, trompet en Christiaan de Vries, orgel

Entreeprijs volwassenen:
Gratis
Entreeprijs kinderen:
Gratis

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt
Invalidentoilet:
Ja

Internetadres:
http://www.bavo.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Zomeravondmuziek in de Bavo.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2016-05-20 09:57:11

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar