Christelijke Muziek & Concertagenda

Schots topkoor in de Bavo Haarlem, Noord-Holland


Naam:
Schots topkoor in de Bavo
Datum:
12 juni 2016

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
19:00u - 20:00u
Beluister geluidsfragment
Beluister geluidsfragment #2
Omschrijving:

Nog net voordat het Verenigd Koninkrijk zich op 23 juni uitspreekt over het al dan niet blijven binnen de Europese Unie, bezoekt het Schots topkoor ‘St. Salvator’s Chapel Choir St Andrews University’ de Grote of St. Bavokerk.

De Universiteit van St Andrews is de oudste universiteit van Schotland en is, na Oxford en Cambridge, de oudste universiteit van de Engelssprekende wereld. Het is de universiteit waar prins William zijn vrouw Kate leerde kennen. De origine van het koor ligt in de vijftiende eeuw, toen studenten verplicht waren in de chapel van de universiteit te zingen. Tegenwoordig voert het koor een breed repertoire uit, dat muziek uit zes eeuwen omvat. Behalve de gezongen diensten en andere ceremoniële verplichtingen, heeft St Salvator’s Chapel Choir een gevulde agenda met concerten wereldwijd. Het koor heeft een uitstekende reputatie en heeft gewerkt met beroemde musici, zoals Sir John Eliot Gardner en Emma Kirkby.

Het koor doet jaarlijks een internationale tour. Dit jaar doen ze Nederland (o.a. Groningen en Haarlem) en Duitsland aan. Vorig jaar had het koor een adembenemend optreden met het herdenkingsconcert tijdens de Koorbiënnale van Haarlem.

Zondag 12 juni 19:00 – ca. 20:00 uur. Anglicaanse Evensong: St. Salvator’s Chapel Choir St Andrews University (Schotland) o.l.v. Tom Wilkinson. Toegang vrij(vrijwillige bijdrage)

Adres:
Grote of St. Bavokerk, Haarlem
Postcode:
2011HL
Plaats:
Haarlem (Boek overnachting in Haarlem)
Dagje uit in Haarlem | Activiteiten Noord-Holland

Provincie:
Noord-Holland

Thema:
Speciale dienst
Soort:
Choral Evensong (meer Choral Evensong)
Uitvoering:
Koor en Orgel
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
St Salvator’s Chapel Choir St Andrews University (Schotland) o.l.v. Tom Wilkinson.

Entreeprijs:
Gratis

Weer:
Overdekt
Invalidentoilet:
Ja

Internetadres:
http://www.bavo.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Zomeravondmuziek in de Bavo.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2016-06-06 21:00:26

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar