Christelijke Muziek & Concertagenda

Musica Argentina Hattem, Gelderland


Naam:
Musica Argentina
Datum:
3 mei 2016

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:30u - 22:00u

Omschrijving:

Argentijnse Ambassadeur opent cultureel seizoen met Opus Cuatro en Huygens Consort in de Blauwkapel Utrecht

Het Argentijnse kwartet Opus Cuatro zingt samen met het Hattemse Huygens Consort een gevarieerd programma in intieme setting.

Dit jaar maakt Opus Cuatro een grote Europese tournee om 200 jaar Argentijnse onafhankelijkheid - Bicentenario de la Independencia Argentina - te vieren. In Nederland geven zij 3 concerten samen met het Huygens Consort.

Op 1, 2 en 3 mei zullen de twee ensembles een bijzonder en sfeervol a-capella programma uitvoeren in Utrecht en Hattem. Het eerste optreden op 1 mei is het openingsconcert van de Argentijnse Ambassade voor het culturele seizoen 2016. De ambassadeur Hèctor Horacio Salvador zal met dit concert het culturele seizoen openen. Na afloop van het concert wordt u door de ambassadeur een goed glas Argentijnse wijn aangeboden.

Het Huygens Consort bestaat 15 jaar en heeft vele optredens verzorgd in binnen- en buitenland. Ze hebben naam gemaakt met bijzondere programma’s en uitvoeringen. Zij zingen repertoire van Billy Joel tot Bach en Samba tot Jazz. In november 2014 waren zij eregast op festival ‘Cantapueblo’ in Argentinië. Hier werd ook het contact gelegd met het Argentijnse kwartet Opus Cuatro.
De meesterlijke stemmen van Opus Cuatro zijn inmiddels bekend op podia in heel Amerika, Europa en Japan. Als de vier samen klinken lijkt er een compleet symfonieorkest te spelen. Sinds de oprichting in 1968 is de groep zich steeds meer gaan toeleggen op tango\\\'s en ander Zuid-Amerikaans repertoire. Ook zingen zij spirituals en jazz. Met koren zingen zij regelmatig de Misa Criolla van Ariel Ramírez.
Opus Cuatro heeft meer dan 7500 concerten gegeven in theaters en op radio en TV in meer dan 500 steden overal ter wereld. Zij brachten 24 Cd’s uit en ontvingen diverse onderscheidingen voor hun opnamen. In 2008, bij hun 40-jarig bestaan, ontvingen zij de œuvreprijs in het festival van Cosquín en werden zij ereburgers van Buenos Aires voor hun culturele verdiensten. In 2012 werden zij tot \\

Adres:
Barat Art Gallery
Postcode:
8051 GD
Plaats:
Hattem (Boek overnachting in Hattem)
Dagje uit in Hattem | Activiteiten Gelderland

Provincie:
Gelderland

Thema:
Anders
Soort:
A Capella (meer a capella optredens)
Uitvoering:
Ensemble

Uitvoerenden:
Huygens Consort (NL)
Opus Cuatro (AR)

Entreeprijs volwassenen:
€ 17,50
Entreeprijs kinderen:
€ 10,00


Internetadres:
http://www.huygensmusic.nl
Email adres:
info apenstaartje huygensmusic.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Huygens Consort Opus Cuatro.

Kaarten:
www.huygensmusic.nl

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2016-04-18 10:58:12

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar