Christelijke Muziek & Concertagenda

De Mariamonologen Amsterdam, Noord-Holland


Naam:
De Mariamonologen
Datum:
29 mei 2016

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
1330u - u

Omschrijving:

Na een zeer succesvolle serie van 20 voorstellingen gaan Elly Zuiderveld, Elise Mannah en Ineke ter Heege vanaf het najaar van 2015 opnieuw langs theaters en kerken met een tweede seizoen Mariamonologen. De eerste serie leverde lovende persrecensies en enthousiaste en geraakte bezoekers op die vol lof waren over de voorstelling.
Maria, het meisje uit Nazareth en de moeder van Jezus, is een fascinerende vrouw. Door de eeuwen heen geschilderd op prachtige schilderijen. Gebeeldhouwd door de beroemdste beeldhouwers. Beschreven in de mooiste gedichten. Bezongen in wereldmuziek. Een idool voor kleine meisjes waaraan ze steeds opnieuw verschijnt. Weggemoffeld en aanbeden. Verheven in kathedralen, maar ook ontkend. In ieder geval iemand waar je niet omheen kunt, welke achtergrond je ook hebt.
De zangeressen vertellen: "In 'De Mariamonologen' vertellen we nieuwe, modernere verhalen over haar en willen we onze devote jeugdherinneringen relativeren. Onze eigen liedjes schrijven en zingen. En ons aan haar spiegelen: wie is Maria voor ons, vrouwen van nu?"
De hoogzwangere Maria: een asielzoekster die wordt afgewezen.
De liefdevolle moeder Maria, die haar zoon inspireert en ziet opgroeien tot een groot man.
Maria, inspiratiebron voor alle Malala's.
De bij de wereld betrokken Maria, die het in een prachtige lofzang opneemt voor de armen en verdrukten.
Maria, de Dwaze Moeder, die samen met de Argentijnse dwaze moeders op de Plaza del Mayo zoekt naar haar zoon, die door het regime is vermoord.
Een Maria voor alle vrouwen, een lied op het prachtige Ave Maria van Gounod. Maar ook Maria Magdalena wordt bezongen. En mannen als Jozef.
Theaterconcert De Mariamonologen is een voorstelling vol prachtige verhalen, gedichten en nieuwe liedjes speciaal geschreven en gecomponeerd voor deze voorstelling. Maar ook het prachtige Salve Reginan en wereldmuziek van o.a. Youssou N’Dour, Beyoncé en de Beatles komt voorbij. Met hart en ziel gezongen en met overgave verteld door Elly Zuiderveld, Ineke ter Heege en Elise Mannah. Drie zangeressen die diep weten te raken. Begeleid op de piano door de veelzijdige Henk Doest die in dit programma ook een bijzondere rol heeft. Een theatervoorstelling die je absoluut niet mag missen!

Adres:
Keizersgracht 102
Postcode:
1015 CV
Plaats:
Amsterdam (Boek overnachting in Amsterdam)
Dagje uit in Amsterdam | Activiteiten Noord-Holland

Provincie:
Noord-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Anders (meer concerten)
Uitvoering:
Solist(en)
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
Elly Zuiderveld
Elise Mannah
Ineke ter Heege

Entreeprijs:
€ 15,00

Weer:
Overdekt

Internetadres:
http://www.truetickets.nl/mariamonologen
Meer concerten:
Alle concerten van Elly Zuiderveld.

Kaarten:
http://www.truetickets.nl/mariamonologen

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2016-02-17 15:01:29

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar