Christelijke Muziek & Concertagenda

Peter Eilander concerteert in Ronde Lutherse Kerk Amsterdam Amsterdam, Noord-Holland


Naam:
Peter Eilander concerteert in Ronde Lutherse Kerk Amsterdam
Datum:
28 december 2015

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:00u - 21.30u
Omschrijving:

Peter Eilander concerteert in Ronde Lutherse Kerk Amsterdam

Op maandag 28 december organiseert Stichting Vox Humana een kerstconcert in de Ronde Lutherse Kerk te Amsterdam. Peter Eilander bespeelt dan het Bätz-orgel en voert werken uit van onder meer Bach, Franck, De Jong en Mulder. Het concert begint om 20.00 uur en de toegangsprijs bedraagt € 15,- (vanaf 12 jaar). Tot 12 jaar is de toegang gratis.

Het slotconcert van de jubilerende stichting Vox Humana vindt plaats in de Ronde Lutherse Kerk van Amsterdam. Noodgedwongen, want de traditionele orgeltribune voor het kerstconcert in de Oude Kerk, is in restauratie. Maar het zusje van het orgel van de Utrechtse Dom is een uitstekende plek om een stevig kerstconcert te programmeren.

Veel koraalwerk siert het programma in Amsterdam, waarbij zowel kerst als oudjaar belangrijke thema’s zijn. Van Nederlandse bodem is de opening en het slot in de Ronde Lutherse. De Fantasie over ‘Nu zijt wellekome’ van Willem Hendrik Zwart wordt gevolgd door twee bewerkingen van de Middelburgse organiste Margreeth de Jong; ambacht van Hollandse bodem! Bach doet kerst en oudjaar weerklinken in het Magnificat (BWV 733) en ‘Das alte Jahr vergangen ist’ (BWV 614) om het eerste deel voor de pauze in feeststemming te besluiten met de ‘Dorische’ Toccata.

Na de pauze verandert ‘Weihnachten’ in ‘Noël’ en komen Lefébure-Wely, Franck en Guilmant aan het woord. De onovertroffen Pastorale van Franck zal prima tot zijn recht komen op het Bätz-orgel, evenals de Offertoires van zijn landgenoten. Feestmuziek op het slotconcert van dit seizoen! Met de koraalfinale over ‘Uren, dagen, maanden, jaren’ van Klaas Jan Mulder besluit Eilander dit concert.

Adres:
Singel 11
Postcode:
1012VC
Plaats:
Amsterdam (Boek overnachting in Amsterdam)
Dagje uit in Amsterdam | Activiteiten Noord-Holland

Provincie:
Noord-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Orgel (meer orgelconcerten)
Uitvoering:
Anders


Entreeprijs volwassenen:
€ 15,00
Entreeprijs kinderen:
Gratis


Internetadres:
http://www.stichtingvoxhumana.nl
Email adres:
info apenstaartje stichtingvoxhumana.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Stichting Vox Humana.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2015-12-14 12:49:28

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar