Christelijke Muziek & Concertagenda

Festival of Lessons and Carols in de Schildkerk Rijssen, Overijssel


Naam:
Festival of Lessons and Carols in de Schildkerk
Datum:
12 december 2015

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
19:30u - 21:30u

Beluister geluidsfragment
Omschrijving:

Op 12 december wordt in de Schildkerk het ‘Festival of Lessons and Carols’ gehouden. Evenals vorig jaar wordt het uitgevoerd door het Vocaal Ensemble Rijssen, onder leiding van Jan-Geert Heuvelman.

Het eerste Festival of Lessons and Carols werd bijna 100 jaar geleden voor het eerst gezongen in Cambridge. Daarmee werd een traditie geboren: vanuit Cambridge verspreidde het Festival of Lessons and Carols zich over heel Groot-Brittannië en de Verenigde Staten. Ook in Nederland is op veel plaatsen het Festival een opmaat geworden naar het kerstfeest. Nog elk jaar zingt in Cambridge het beroemde Choir of King’s College de Carols op kerstavond.

Het programma bestaat uit een afwisseling van koorzang, samenzang van traditionele Engelse kerstliederen en korte lezingen uit de Engelse Bijbel. Het orgel wordt bespeeld door Geert Baan, instrumenten worden bespeeld door ‘Camerata di Musica’ (leerlingen van het Van Lodenstein College) en de lezingen worden gedaan door leerlingen van de Jacobus Fruytier Scholengemeenschap.

Om de samenzang ’s avonds goed te laten verlopen wordt van 11:00 tot 11:30 uur een zogenaamde sing-in gehouden. Iedereen is dan van harte welkom om alvast met het Vocaal Ensemble Rijssen de liederen (van de samenzang) te zingen.

Het Festival of Lessons and Carols begint om 19:30 uur en de toegangsprijs is 5 euro voor volwassenen, 2 euro voor kinderen en 12,50 voor een gezin met kinderen. Voor aanvang van het Festival wordt de beiaard bespeeld door Jan-Geert Heuvelman. Vanzelfsprekend laat hij kerstliederen over het centrum van Rijssen klinken.

Adres:
Schildkerk
Postcode:
7462
Plaats:
Rijssen (Boek overnachting in Rijssen)
Dagje uit in Rijssen | Activiteiten Overijssel

Provincie:
Overijssel

Thema:
Kerst
Soort:
Choral Evensong (meer Choral Evensong)
Uitvoering:
Ko(o)r(en) en Samenzang
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
Vocaal Ensemble Rijssen
Jan-Geert Heuvelman (dirigent)
Geert Baan (orgel)
Camerata di Musica

Entreeprijs volwassenen:
€ 5,00
Entreeprijs kinderen:
€ 2,00


Internetadres:
http://www.vocaalensemblerijssen.nl
Email adres:
info apenstaartje vocaalensemblerijssen.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Vocaal Ensemble Rijssen o.l.v. Jan-Geert Heuvelman.

Kaarten:
Aan de ingang

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2015-11-19 20:18:20

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar