Christelijke Muziek & Concertagenda

Natus Est Leiden, Zuid-Holland


Naam:
Natus Est
Datum:
13 december 2015

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
15:00u - 17:15u
Omschrijving:

Op 11 en 13 december in respectievelijk Utrecht en Leiden zingt de Utrechtse Studenten Cantorij (USCantorij) Natus Est, een kerstprogramma met een twist. Naast de geboorte van een kind wordt ook stilgestaan bij de kindermoord van Bethlehem vlak na de geboorte van Jezus.

De komst en het verlies van een kind worden bezongen met begeleiding van bijzondere instrumenten: twee zinken, vier trombones en continuo. Deze zijn niet alleen te horen bij werken van oude componisten als Gabriëli, Gombert en Schütz, maar ook in de wereldpremière van The Two Princes in the Tower, dat speciaal voor de USCantorij werd geschreven door componist William Knight.

Naast instrumentale stukken is het programma ook gevuld met a-capellamuziek. Zo worden delen uit de dubbelkorige mis Hodie Christus natus est van Palestrina uitgevoerd, Fili mi, Absalon van Josquin des Prez, Vox in Rama van Giaches de Wert en een vocaal arrangement van het laatste deel uit de Kunst der Fuge van Bach.

Niet alleen de oude meesters komen voorbij: ook meesters uit de twintigste eeuw zijn te horen. Zo zingt de Cantorij ook de Quatre Motets pour le temps de Noël van Francis Poulenc en de Nativity Madrigals van Daniel Pinkham, die allen weer een eigen kijk op de kerstperiode geven.

Adres:
Pieterskerkstraat 1
Postcode:
2311 SV
Plaats:
Leiden (Boek overnachting in Leiden)
Dagje uit in Leiden | Activiteiten Zuid-Holland

Provincie:
Zuid-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor


Entreeprijs:
€ 15,00


Internetadres:
http://www.uscantorij.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Utrechtse Studenten Cantorij.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2015-11-17 13:59:13

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar