Christelijke Muziek & Concertagenda

Brittens St. Nicolas Cantata Utrecht, Utrecht


Naam:
Brittens St. Nicolas Cantata
Datum:
29 november 2015

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
16:00u - 18:00u
Omschrijving:

In het laatste weekend van november geven kamerkoor Amer Consort en vocaal ensemble Trajecti Voces, tenorsolist Albert van Ommen, kinderstemmen, een gallery choir en een instrumentaal ensemble twee Sinterklaasconcerten. Het geheel staat onder leiding van Dirkjan Horringa.
De Saint Nicolas Cantata van Britten staat centraal in het concert. Hierin wordt het verhaal verteld van het legendarische heiligenleven van de bisschop van Myra, Sint Nicolaas, bekend als de kindervriend Sinterklaas.
Britten schreef de cantate in 1948 voor de viering van het honderdjarig bestaan van het Lancing College, een kostschool in Sussex. Het is zijn eerste professionele werk bestemd voor uitvoering door voornamelijk amateurmusici. Het is geschreven voor tenorsolo, kinderstemmen, groot koor en instrumentaal ensemble. Britten versterkt in de Cantata het drama van de tekst van Eric Crozier met opvallende contrasten in instrumentgebruik, vocale stijl en muzikale texturen. Kortom: de Cantata is een spannend muziekstuk dat u beslist een keer gehoord moet hebben! Beide koren voeren elk afzonderlijk nog ander werk uit.

Adres:
Geertekerk, Geertekerkhof 23
Postcode:
3511XC
Plaats:
Utrecht (Boek overnachting in Utrecht)
Dagje uit in Utrecht | Activiteiten Utrecht

Provincie:
Utrecht

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor, Orkest en Solist(en)
Anders:
St. Nicolaas


Entreeprijs volwassenen:
€ 18,00
Entreeprijs kinderen:
€ 10,00


Internetadres:
http://www.trajectivoces.net
Email adres:
info apenstaartje trajectivoces.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Trajecti Voces & Amer Consort.
Telefoon:
0619224758


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2015-10-16 12:05:22

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar