Christelijke Muziek & Concertagenda

GOOG en Volemdams Operakoor Arnhem, Gelderland


Naam:
GOOG en Volemdams Operakoor
Datum:
28 november 2015

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:15u - 22:30u
Omschrijving:

Het GOOG en het Volendams Operakoor presenteren een gezamenlijk concert.
Het moest er een keer van komen, twee internationaal bekende koren geven een gezamenlijk concert. Er staan maar liefst 130 zangers op het podium. Een unicum om hier naar te komen/mogen luisteren.
Datums concerten:
Zondagmiddag 22 november Theater de Lampegiet, Veenendaal. Aanvang: 15.00 uur
Kaartverkoop/reservering: Theaterkassa Lampegiet, 0318-540141 en 1 uur voor aanvang.
Zaterdagavond 28 november Musis, Arnhem. Aanvang: 20.15 uur.
Kaartverkoop/reservering: bespreekburea@arnhem.nl en 1 uur voor aanvang..
Programma:
Voor de pauze kunt u luisteren naar diverse operawerken, waarbij beide koren gezamenlijk zullen zingen: “Patria oppresssa”uit de opera Macbeth en “Gli arredi festivi giu cadano infranti”beide van de componist Verdi. Na de pauze presenteert het GOOG een aantal operawerken en ook een aantal stukken uit operette en musical. Zo kunt u onder andere luisteren naar “Zu Hilfe, zu Hilfe”uit die Zauberflõte van de componist Mozart, het bekende duet “Viens, Mallika”uit de opera Lakmé van Delibes, een selectie uit de musical “Showboat”van Kern. Het concert eindigt met twee gezamenlijke gezongen nummers: het alom bekende ‘Slavenkoor” uit Nabucco en het “Triomfkoor” uit Aida, beide van de componist Verdi. Tijdens dit concert zullen ook de solisten en het ensemble van het GOOG zich laten horen.
Volendams Operakoor.
Het Volendams Opera Koor is in 1951 opgericht te Volendam. Het Koor is doorgaans samengesteld uit ongeveer 100 mannen en vrouwen die het zingen tot hun grootste hobby hebben gemaakt.

Het Koor kreeg voor het eerst landelijke bekendheid toen de fameuze tenor Tito Schipa aan het eind van de vijftiger jaren aan zijn afscheidstournee begon in Volendam en door het Koor werd ingehaald op een echte Volendammer botter. Doordat foto?s hiervan de wereldpers haalden, kwamen de uitnodigingen uit o.a. Amerika, Engeland en Denemarken,

Stel u voor, 100 Volendammers zangers gestoken in hun traditionele kostuum vliegen naar Israël om daar wederom een begeleidende Tv-special te maken met stukken als: Hawa Nagila, Haktikva, The Holy City, Yerushalaim, Land of Hope and Glorie enz.
Ook deze elpee bereikte goede verkoopcijfers en in navolging hiervan werd de volgende elpee gepland met wereldsterren uit de stal van Ariola zoals Rudolf Schock en Renate Holm. Het
werd wederom een schitterende elpee die men bij Veronica zo hoog inschatte dat men het Koor 8 dagen mee op stap nam om op en langs de Rijn een Tv-special te maken.

Doordat met het repetitie en concertschema zo strikt mogelijk probeert aan te houden, zijn er niet meer dan 13 à 15 optredens per jaar mogelijk. Ook op de televisie is het Volendams Opera Koor geen onbekende, want men heeft reeds aan meer dan 30 uitzendingen meegewerkt in binnen- en buitenland. Aan vele manifestaties werd meegewerkt t.b.v. diverse doeleinden zoals voor het behoud en de restauratie van het Concertgebouw te Amsterdam. Een greep uit de plaatsen waar het Volendams Operakoor heeft opgetreden zijn: *Antwerpen, *Brugge,*Brussel, *Blankenbergen, *Fontainebleau, *Lippstadt, *Montabaur, *Helferskirchen, *Wenen, *Jerusalem, *Boedapest en *Monaco.. Tot en met 1995 heeft het Volendams Operakoor meer dan 775 optredens verzorgd.
De meest recente samen-/ medewerking van het Volendams Operakoor is verleend aan de in 1998 opgenomen CD A Symphonic Night II van BZN. Dit werd een groot succes en een aantal concerten werden door het land gegeven.

Dirigent Peter Schlamilch
Peter Schlamilch (1966) behaalde de einddiploma\'s solozang aan het Utrechts Conservatorium, bij Udo Reinemann, en orkestdirectie aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag, bij Ed Spanjaard en Jac. van Steen.Al tijdens zijn studie leidde hij als vaste gastdirigent het Praagse operagezelschap Opera Mozart, onder andere in Mozarts Entführung aus dem Serail en Le nozze di Figaro.

Voorts was hij enkele jaren werkzaam als assistent van Claudio Abbado bij de Berliner Philharmoniker waar hij, in zowel Berlijn als Salzburg, vele concerten TV- en Cd-opnames assisteerde en voorbereidde (o.a. Salzburger Festspiele en Maggio musicale Firenze: Richard Strauss Elektra).
Daarnaast dirigeerde hij verschillende operettevoorstellingen, waaronder Johann Strauss Fledermaus en Zigeunerbaron, KalmanZirkusprinzessin en Suppé Boccaccio.

Daarna werkte hij als eerste dirigent bij de Städtische Bühnen Münster (D), waar hij naast Janacek Aus einem Totenhaus, Mozart Le nozze di Figaro, Puccini Tosca en Verdi La forza del destino vele concerten dirigeerde.Peter Schlamilch is momenteel de vaste dirigent van een aantal koren, waaronder het Operakoor Dordrecht, met regelmatige operaconcerten in schouwburg De Kunstmin, Sursum Corda te Bunschoten en, last but not least, het Volendams Operakoor, waar, naast talloze incidentele concerten, jaarlijks een groot concert met orkest op het programma staat:

Verder is hij de vaste dirigent van het Rotterdams Opera- en operettegezelschap.
In de zomer van 2000 verleende hij met het mannenkoor \

Adres:
Musis Sacrum
Postcode:
6828CV
Plaats:
Arnhem (Boek overnachting in Arnhem)
Dagje uit in Arnhem | Activiteiten Gelderland

Provincie:
Gelderland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
Gezamenlijk comcert door het Gelders Opera- en Operette Gezelschap met het Volendams Operakoor.
Een prachtig programma met veel opera, operette en musical. Totaal 130 zangers op het podium.
Dirigent GOOG: Hans Lamers
Pianist GOOG: Chris Kok
Dirigent Volendams Operakoor: Peter Schlamilch
Pianist Volendams Operakoor: Jorrit van den Ham

Entreeprijs:
€ 327,67

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt
Invalidentoilet:
Ja
Lift:
Ja

Internetadres:
http://www.goog.nl
Email adres:
googmail apenstaartje planet.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Gelders Opera- en Operette Gezelschap.
Telefoon:
026 5547343


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2015-10-15 20:02:02

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar