Christelijke Muziek & Concertagenda

Kerst-Doelenconcerten 2015 Rotterdam, Zuid-Holland


Naam:
Kerst-Doelenconcerten 2015
Datum:
22 december 2015

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:00u - 22:30u
Omschrijving:

Het Christelijk Gemengd Koor Deo Cantemus organiseert ook in 2015 vier Kerst-Doelenconcerten. Het goede nieuws van de komst van het Licht in de wereld wordt vertolkt in de ambiance en sfeer van Concertgebouw De Doelen in Rotterdam.
De concertserie wordt jaarlijks bezocht door duizenden mensen uit het gehele land. De Kerst-Doelenconcerten staan zo in een lange traditie, maar zijn allerminst traditioneel te noemen! Het programma wordt gekenmerkt door afwisseling en door variatie in stijl. Het is toegankelijk en herkenbaar, maar tegelijk vernieuwend en verrassend. Nieuwe kerstbewerkingen worden ten gehore gebracht en oude, vertrouwde melodieën worden herkend in een vernieuwde uitvoering. De medewerkenden voeren het programma uit met een passie die de toehoorders niet onbewogen laat en creëren een sfeer die door bezoekers betiteld is als ‘warm, overweldigend en indrukwekkend’. De concertserie 2015 heeft naast deze vertrouwde elementen een bijzonder karakter. Met deze concertserie neemt dirigent Cor de Haan afscheid van zijn koren en het publiek. Cor de Haan stond meer dan 135 maal op de bok van Concertgebouw de Doelen en hij heeft honderden andere uitvoeringen geleid op tal van plaatsen en met een variëteit aan muzikaal talent. Na al die jaren muzikaal actief te zijn geweest, heeft dirigent De Haan besloten zijn carrière voor wat betreft de directie van zijn koren per 1 januari 2016 te beëindigen. Deo Cantemus neemt met de concertserie 2015 afscheid van deze bevlogen en getalenteerde musicus die koorleden en publiek steeds weer weet te raken en te fascineren met zijn enthousiaste wijze van dirigeren en met zijn gevoel voor stijl en inhoud. Het Christelijk Gemengd Koor Deo Cantemus geeft deze bijzondere serie Kerst-Doelenconcerten vorm en inhoud met medewerking van: het Bethelkerkkoor Zwijndrecht en het Gereformeerde Kerkkoor Alblasserdam o.l.v. Cor de Haan, het Christelijk Mannenkoor Soli Deo Gloria (Urk) o.l.v. Jaap Kramer, Wendy Roobol (sopraan), Sander Heutinck (bariton), Doesjka van der Linden (harp), André de Jager (orgel), André van Vliet (piano), het orkest l’ Orchestra Particolare. De algehele leiding is in handen van Cor de Haan.
Data en aanvangstijden: zaterdag 12 en 19 december (aanvang 14.00 uur) en dinsdag 15 en 22 december (aanvang 20.00 uur). Locatie: Concertgebouw de Doelen, Schouwburgplein 50, Rotterdam.
Toegang: toegangsbewijzen à € 25,- of € 29,- zijn te bestellen via de website (www.deocantemus.nl), per e-mail (kaartverkoop@deocantemus.nl) of telefonisch (06-43556415). De toegangsprijs is inclusief koffie/thee, programmaboekje en garderobe. Kinderen tot en met 15 jaar ontvangen € 10,- reductie.

Adres:
Schouwburgplein 50
Postcode:
3012CL
Plaats:
Rotterdam (Boek overnachting in Rotterdam)
Dagje uit in Rotterdam | Activiteiten Zuid-Holland

Provincie:
Zuid-Holland

Thema:
Kerst
Soort:
Zangavond (meer zangavonden)
Uitvoering:
Koor, Orkest en Solist(en)


Entreeprijs volwassenen:
€ 29,00
Entreeprijs kinderen:
€ 19,00

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Invalidentoilet:
Ja
Lift:
Ja

Meer concerten:
Alle concerten van Deo Cantemus.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2015-10-14 19:06:58

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar