Christelijke Muziek & Concertagenda

Muziek voor de eeuwigheid Drachten, Friesland


Naam:
Muziek voor de eeuwigheid
Datum:
22 november 2015

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20.00u - 21.00u
Omschrijving:

Muziek voor de eeuwigheid
Het thema herdenking en rouw is door de jaren heen voor componisten een bron van inspiratie geweest en heeft prachtige muziek opgeleverd. De laatste zondag van het kerkelijk jaar, ook wel eeuwigheidszondag genoemd, staat traditiegetrouw in het teken van dit thema. Dit jaar valt dat op zondag 22 november. Vocaal ensemble Vocalibre uit Drachten geeft op deze zondag een tweetal concerten met passende muziek met als titel "Muziek voor de eeuwigheid".
Centraal staan Cantate BWV 106 ('actus tragicus'), BWV 118 'O Jesu Christ, meins Lebens Licht' van J.S. Bach en de cantate 'Gott sei mir Gnädig' van J. Kuhnau. Solozang is er van Eske Tbben (alt) en Roele Kok (bas). Het koor wordt begeleid door Jochem Schuurman (koororgel), Marit Broekroelofs en Wian Willemsma (viola da gamba), Annemarie Bax (blokfluit) en Broer Giesing (blokfluit en traverso) en Anne Vos van Dijk op barokcello, Juun Voorhoeve (viola da gamba), Stefan Giesing (traverso) en Anne Vos-van Dijk (barokcello). Het geheel staat onder leiding van dirigent Egbert Klazenga.

Plaats van uitvoering: Kruiskerk Burgum (15.30 uur) en Doopsgezinde kerk Drachten (20.00 uur)

Kaarten voor dit bijzondere concert kunnen in de voorverkoop worden besteld via info@vocalibre.nl. Voor de Vrienden van Vocalibre is één van deze concerten gratis toegankelijk.

Adres:
Zuiderbuurt 86
Postcode:
9203CX
Plaats:
Drachten (Boek overnachting in Drachten)
Dagje uit in Drachten | Activiteiten Friesland

Provincie:
Friesland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor, Orkest en Solist(en)


Entreeprijs:
€ 10,00


Internetadres:
http://www.vocalibre.nl
Email adres:
info apenstaartje vocalibre.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Vocaal ensemble Vocalibre.
Telefoon:
06-13852495


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2015-09-26 18:50:21

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar